Zalaegerszeg

2009.04.24. 02:28

Jelezni kell a lakott terület végét

Zalaegerszeg (haa) - Olvasóink továbbra is életben tartják közlekedési jelzőtáblákkal foglalkozó cikksorozatunkat: ezúttal a megyeszékhely andráshidai városrészéből kaptunk észrevételt.

Horváth A. Attila

Azok az autósok, akik az Iskola utcából fordulnak rá a Körmendi útra, nem találkoznak település végét jelző táblával, csupán a belváros felé haladva szembesülnek vele, hogy lakott területen kívül jártak - írta levelében Véber Péter. Olvasónk hozzátette: a Körmendi út andráshidai szakaszán egyszer csak lakott területet jelez a tábla, de az Iskola utcából kihajtva nem tudja az autós, hogy elhagyta a várost, ezért nem is kapcsolja fel világítását. Ezt viszont (jogosan) büntetik a rendőrök, holott a sofőr vétlennek tekinthető.

- Mivel bemértek világítás nélkül, küldik a csekket. Remélem ez ügyben az illetékesek cselekedni tudnak - zárta levelét Véber Péter.

Kramarics Géza, az egerszegi polgármesteri hivatal műszaki osztályának szakreferense megkeresésünkre elmondta: a felvetett problémát azzal tudják orvosolni, hogy az Iskola utca végén elhelyeznek egy lakott terület végét, illetve (szemből) elejét jelző táblát. Ugyanakkor hozzátette: indokolt volna egészen a Fórum-áruháztól lakott területnek nyilvánítani a városba bevezető szakaszt, hiszen itt megfelelően kivilágított, jó infrastrukturális kiépítettségű környékre érkezik meg az autós, az andráshidai körforgalom után viszont egy közvilágítás nélküli rész következik. Ki kellene tolni tehát a városhatárt , de ehhez egyeztetésekre lesz szükség a Magyar Közút Kht.-vel, s természetesen a beruházás a rendelkezésre álló anyagi forrásoknak is függvénye - jegyezte meg Kramarics Géza.

Ezek is érdekelhetik