Vörösiszap

2010.11.08. 20:04

Hihetetlen: 26 milliót követel Ajka a vörösiszappal elöntött Kolontártól

Elképesztőnek és félelmetesnek nevezte Tili Károly, Kolontár független polgármestere az ajkai városvezetésnek azt a levelét, amelyben 26 millió forintot követel a város a katasztrófa sújtotta községtől.

MTI


Tili Károly az MTI-nek hétfőn elmondta: csak a betegellátásért - a maró lúgtól sérültek kórházi kezeléséért - 21 millió forintot számlázna Ajka Kolontárnak, de a falu kitelepítettjeinek az elszállásolásáért is csaknem 5 milliót kérnének. A polgármester szerint az ajkai kórháznak térségi ellátási kötelezettsége van, ezért az, hogy a bajba jutottak kezeléséért fizetséget követelnek, felfoghatatlan számára.
   
Közölte: minimális gesztusként elvárható lett volna, ha Ajka polgármestere előtte felhívja és tájékoztatja a szándékukról. Azonban minden előzetes tájékoztatás nélkül "rájuk küldeni" egy ilyen tartalmú levelet, egyszerűen felháborító - jelentette ki.
   
Nem fogja felhívni Ajka polgármesterét - mondta Tili Károly -, mert ezek után "nincs miről beszélniük". Nem is válaszol a levélre, hanem várja az ajkai önkormányzat számláját, s azt továbbítani fogja "illetékes helyre" - mondta Kolontár polgármestere.
  
Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), Devecser polgármestere annyit mondott az MTI tudósítójának hétfőn, hogy ők nem kaptak ilyen tartalmú levelet, de tud a kolontári önkormányzatnak küldött ajkai követelésről, s azt ő is felháborítónak tartja.    
   
Ajka vezetőit - a polgármestert, illetve a jegyzőt - az MTI hétfőn nem tudta telefonon elérni.

 

 

Adománygyűjtésbe kezdett a Zalai Hírlap -  Várjuk olvasóink adományait!


A katasztrófa részletei itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!