Vonyarcvashegy

2015.11.16. 16:40

Új jelzőlámpa a biztonságért

Évek óta szerették volna a vonyarcvashegyi iskolába és a közeli óvodába járó gyerekek szülei, hogy a 71-es főútvonalon keresztülvezető úton biztonságosan tudjanak átkelni a gyerekek.

Keszey Ágnes

Az iskolával szembeni úton lévő temető könnyebb megközelítését is sokan igényelték. A tervek most váltak valóra.

- Ötmillió forintos beruházás történt a településen: villanyrendőrrel biztosított gyalogátkelőhelyet sikerült kialakítani az iskola mellett - mondta el érdeklődésünkre Péter Károly, a település polgármestere.

Lenner Boglárka, Teichert Annkristin és Gibor Martin is biztonságosan kelhet át a zebrán
Fotó: Keszey Ágnes

Az új jelzőlámpát néhány napja helyeztek üzembe. A berendezés folyamatosan szabad utat enged a 71-es úton áthaladó járműforgalomnak, egészen addig, míg a gyalogosok (akár a gyerekek vagy a csemetéjüket kísérő szülők) útjukat a szemközti járdán szeretnék folytatni.

A gomb megnyomása után a gyalogosoknak vált zöldre a lámpa
Fotó: Keszey Ágnes

A berendezés ugyanis nyomógombbal működik. Mielőtt a gyalogosok átkelnek, megnyomják a lámpa alatt található nyomógombot, így a villanyrendőr néhány másodpercnyi idő alatt nekik szabad utat enged, s az autósoknak jelez pirosat. Így biztonságossá vált az átkelés a forgalmas főúvonalon.

- A szülők örömmel fogadták a jelzőlámpa üzembe helyezését, azóta sokkal nyugodtabban engedik útjukra gyermekeiket - emelte ki a családok visszajelzését a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!