Új rendezvény

2019.02.12. 11:30

Keszthely lesz a doktoranduszok fesztiváljának házigazdája

Új programok, új helyszín és több résztvevő – röviden így összegezhető a DOSZFESZT, azaz a doktori képzésben résztvevők nyári fesztiválja. Az eseménynek első alkalommal Keszthely ad otthont.

Keszey Ágnes

A sajtótájékoztató résztvevői: Vastag Csaba előadóművész, Nagy Bálint alpolgármester, Liska Fanny, a DOSZ elnökségi tagja, Szabó Péter, a DOSZ elnöke, Gelencsér András, a PE rektora, Navracsics Tibor EU-biztos, Kovács Gyula, a PE kancellárja, Dolnegó Bálint fesztiváligazgató, és Molnár Dániel, a DOSZ elnökhelyettese Fotó: Lukács Dalma/DOSZ

A Doktoranduszok Országos Szövetsége nyári táborából született meg a megújult és kibővült program, a DOSZFESZT, melyről pénteken sajtótájékoztatót tartottak Veszprémben, a Pannon Egyetemen. A rendezvényre már nemcsak a doktori képzésben résztvevőket, a fiatal kutatókat és oktatókat várják, hanem az utánpótlást jelentő mesterszakos hallgatókat és Tudományos Diákköri Konferencia előadóit is. A résztvevők előadásokon tájékozódhatnak doktori képzésekről, ösztöndíjakról, publikációs lehetőségekről és kutatásmódszertanról.

– Újdonságként lesz egy szakmai konferencia a mesterséges intelligenciáról, illetve az innovációról. Ezek napjainkban kiemelt szerepet kapnak. A mesterséges intelligencia a kutatók segítségére is lehet, hiszen felgyorsíthatja a munkát – részletezte a témaválasztás aktualitását Szabó Péter, a DOSZ elnöke.

A sajtótájékoztató résztvevői: Vastag Csaba előadóművész, Nagy Bálint alpolgármester, Liska Fanny, a DOSZ elnökségi tagja, Szabó Péter, a DOSZ elnöke, Gelencsér András, a
PE rektora, Navracsics Tibor EU-biztos, Kovács Gyula, a PE kancellárja, Dolnegó Bálint fesztiváligazgató, és Molnár Dániel, a DOSZ elnökhelyettese Fotó: Lukács Dalma/DOSZ

E nap fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a DOSZFESZT egészének fővédnökségét pedig dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa vállalta el. Ő a sajtótájékoztatón a tudomány és az innováció fontosságát hangsúlyozta. A házigazda település képviseletében Nagy Bálint alpolgármester arról szólt, hogy az egyetem meghatározó intézménye Keszthelynek. Kiemelte a város aktivitásának fontosságát, melyben nagy szerepet játszik a Georgikon közössége és ez a rendezvény is.

A DOSZFESZT-nek a Helikon strand ad otthont augusztus 15–18. között. Az előadások mellett lesznek szórakoztató- és sportprogramok, illetve az eddigi táborokhoz képest újdonságként koncertek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!