Zala megye választott

2018.04.08. 19:39

Zalában rendben zajlott a képviselő-választás

A valasztas.hu oldalon közzétett reggeli rendkívüli eseményen kívül nyugodtan, zökkenőmentesen zajlott a választás Zalában, mondta el lapunk érdeklődésére vasárnap 19 óra után dr. Mester László megyei főjegyző, a területi választási iroda vezetője.

Horváth Attila

dr. Mester László, a területi választási iroda vezetője

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Ismertette: a szavazókörök Zala megyében időben bezártak, 19 óra után tehát nem volt sorban állás megyénkben. A korábbi választásokhoz képest magasabb részvételi arány nem okozott problémát Zalában, válaszolta kérdésünkre dr. Mester László.

Zala megyében a Nemzeti Választási Iroda (NVI) online felületének tájékoztatása szerint egy rendkívüli esemény történt.

A 005-ös számú zalaegerszegi szavazókörben reggel 7.15-kor rosszul lett a szavazatszámláló bizottság delegált tagja, mentőt kellett hívni hozzá. A mentők a rosszul lett személyt a szavazóhelyiségen kívül ellátták és elvitték, a szavazást nem kellett felfüggeszteni.

dr. Mester László, a területi választási iroda vezetője
Fotós: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Azt, hogy Zalában országos összevetésben is nyugodt körülmények között zajlott a választás, az NVI adatai is alátámasztják. A valasztas.hu-n közzétett lista szerint a szavazás végéig országosan száznál több rendkívüli eseményt jelentettek a szavazókörökből, s ebből csak egy esett Zalára.

Zala megye 2. számú (keszthelyi) országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsága (OEVB) vasárnapi ülésén érdemi vizsgálat nélkül elutasított egy április 6-án benyújtott kifogást. Az online közzétett jegyzőkönyv értelmében a kifogást benyújtó választópolgár kormányellenes plakátok ragasztására és a kormánypárti képviselő táblájának megrongálására hívta fel a bizottság figyelmét (az eset a jelzés szerint még 4-én történt), de a kifogás nem tartalmazta a jogsértés bizonyítékait, sem a kifogás benyújtójának szükséges adatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!