Választási körkép

2018.04.08. 16:00

Aktívak az átjelentkezett választópolgárok Keszthelyen

Keszthelyen, a 7. számú szavazókörbe, a belvárosban lévő Ranolder iskolába az első szavazó hat óra után pár perccel érkezett. A városban itt voksolhatnak az átjelentkezett szavazók.

Keszey Ágnes

Szavazás Keszthely

Fotó: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

- Összesen 911 szavazónk van, fele átjelentkezett, ők sokkal nagyobb létszámban érkeztek. Eddig összesen 555 fő jött ismertette érdeklődésünkre dr. Brazsil József, a Szavazatszámláló Bizottság elnöke. Ottjártunkkor, fél három után is folyamatosan érkeztek az emberek.

- Minden választáson részt veszek. Szerintem mindig a jövőre kell szavazni- vélekedett Jordanics Zoltán.

Rajnai Virág Éva is ebben a szavazókörben voksolt.

- Állampolgári jogunk van a szavazásra és ezzel élni kell, hogy a jövőnkről döntsünk – mondta a hölgy lapunknak, aki a helyi és az országos politikát követve alakította ki véleményét.

Egy fiatal, az először voksoló 20 esztendős Lili (vezetéknevét nem árulta el) szüleivel való beszélgetések és saját tapasztalatai alapján döntötte el, hogy hogyan szavaz. Érdeklődésünkre elmondta azt is, hogy véleménye szerint kortársait nem nagyon érdekli a politika.

Szavazás Keszthely
Fotós: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

- Nem szoktunk erről beszélgetni és az ismerőseim közül rengetegen el sem jönnek – mondta a fiatal szavazó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!