Választás 2018

2018.03.14. 08:31

Zalaszentgróton tartott sajtótájékoztatót V. Németh Zsolt államtitkár

A közelgő választásról és vidékfejlesztési programokról tartott fórumot kedden Zalaszentgróton V. Németh Zsolt államtitkár és Manninger Jenő országgyűlési képviselő.

Keszey Ágnes

V. Németh Zsolt és Manninger Jenő a fórum helyszínén

Fotó: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

A Fidesz fórumát megelőző sajtótájékoztatón Manninger Jenő elmondta, hogy az az elmúlt időszakban sok pályázat támogatta a kisebb falvak fejlődését, de sok feladat van még, hogy e településeken is legyen jövőképe az embereknek. Kifejtette: fontos, hogy ne csak nyugalomban, hanem a jövőben bízva és gyarapodva tudjanak élni.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is kiemelte a vidékfejlesztési programokat, ezek környezet-és természetvédelmi vonatkozásait.

A zalai vidékről szólva elmondta: példaként szokta említeni a szőlőhegyeket, például a Dióskál környéki településeken, vagy Zalaszentgróton lévőket, hiszen itt nagyobb a vitalitás és a kormányzat is értéknek tartja ezeket. Szólt arról is, hogy a következő hetekben bírálnak el 2 milliárd forintnyi támogatást tartalmazó pályázat programot, melynek révén 250 önkormányzat jut forráshoz.

V. Németh Zsolt és Manninger Jenő a fórum helyszínén
Fotós: Keszey Ágnes/ Zalai Hírlap

A választás tétjéről úgy fogalmazott: most nem néhány évről, hanem évtizedekről, emberöltőkről szól a döntés, hogy Magyarország bevándorló ország lesz-e, vagy olyan erős kormánya lesz, amely – a V4-ek szövetségével – képes megálljt parancsolni azoknak a szándékoknak, hogy a migránsáradatot ráeresztik Közép-Európára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!