Utazó

2015.02.10. 11:34

Népszerű a lillafüredi erdei vasút

Lillafüred – Több mint 221 ezren utaztak az Lillafüredi vasúton tavaly, 25 ezerrel többen, mint 2013-ban. Ez az utolsó tíz esztendő legjobb eredménye.

Horváth Gabriella

Az év egyik legnagyobb eseménye az volt, hogy októberben, hatévnyi üzemszünet után különvonatokat indítottak a mahócai szárnyvonalra. 2014-ben volt Herman Ottó halálának századik évfordulója. Ebből az alkalomból egyedülálló módon egy hazánkban gyártott Mk48-as típusú mozdony tematikus felmatricázásával tisztelegtek a nagyszerű tudós emléke előtt. Az ország első kisvasúti emlékmozdonyán a megjelent motívumokat egy ötletpályázaton választották ki.

A Diósgyőri Mikulásvonat iránt az érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt, az utasok száma átlépte a húszezret. Fotó: archív

A rendezvények közül kiemelkedett a Diósgyőri Mikulásvonat, mely iránt az érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt, a háromhetes programsorozaton az utasok száma átlépte a húszezret, hasonlóra még nem volt példa a Mikulásvonat 12 éves történetében.

Az erdei vasúton utazók száma megközelítette a 34 ezret tavaly, ez több mint 3500-zal jobb a 2013-as eredménynél. Az elmúlt évben a korábban elkezdett korszerűsítési program részeként elvégezték két C-50-es dízelmozdony karbantartását. A mozdonyoknál az eredeti állapotot szerették volna felidézni, ezért zöld, piros, sárga és fekete színezést kaptak. Éjszakai fotóvonatozás, country-szerelvény, szarvasbőgés-hallgatás, Mikulásvonat – csak néhány a rendezvények közül, amelyek mind szépszámú utast vonzottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!