Utazó

2011.09.12. 17:12

Átadták a legkedveltebb zalai nyaralóhely díját

A balatoni strandok és a térség, a megye wellness fürdői nem vetélytársak, hanem kiegészítik egymást, széles körű turisztikai kínálatot alkotnak. E mondat a "Keressük a legkedveltebb zalai nyaralóhelyet verseny" hétfői - a gyenesdiási Katalin Wellness Hotelben tartott - díjátadásán hangzott el, s a tartalmával minden jelenlévő egyetértett.

Sámel József

Ettől függetlenül a nyaralóhelyek nyáron ismét megmérettettek. Az élen Gyenesdiás végzett, az internetes szavazást, a közönségdíjat Zalakaros nyerte.

- A Zalai Hírlap a Pannon Lapok Társasága lapjaival együtt három évvel ezelőtt a Napló hagyományaira építve  indította a Legkedveltebb nyaralóhely versenyt - idézte a kezdeteket Virrasztó Zsolt főszerkesztő. - Zalában idén is kilenc település (Balatongyörök, Gyenesdiás, Hévíz, Kehidakustány, Keszthely, Lenti, Vonyarcvashegy, Zalaegerszeg, Zalakaros) szállt versenybe, a helyezéseket pedig településenként az az ötven magyar és  húsz külföldi vendég döntötte el, aki válaszolt a tíz kérdést tartalmazó kérdőívre. Az olvasók számára érdekes, a települések számára pedig izgalmas megmérettetés volt az idei is.


Gyenesdiás a maximális 3500 pontból 3253-at ért el, s nyert. Gál Lajos polgármesternek Virrasztó Zsolt adta át az elismerést, a győzelemmel járó márvány emléktáblát. A település első embere nagy megtiszteltetésnek nevezte az eredményt, mondván:  manapság nagy szükség van az ilyesfajta elismerésekre.
- Fontos, hogy a magyar, a térségben élő emberek felfedezzék a zalai Balaton-partot - mondta.

Az internetes szavazást a tavalyi győztes, Zalakaros nyerte 6160 szavazattal, megelőzve Gyenesdiást, mely 1510, és Lentit, ami 1010 voksot kapott.
- A verseny komoly marketingértéket jelent, Zalakaros minden évben készül a megmérettetésre - fogalmazott gratulációjában dr. Burján Richárd, a Zalakarosi Gyógy-,  Élmény- és Strandfürdő igazgatója. - Úgy gondolom, a térség nyaralóhelyei nem vetélytársak, hanem kiegészítik egymást - tette hozzá.



Olvasson a versenyben részt vevő településekről:

Gyenesdiáson a Balaton a Riviéra

Zalakaros: fürdő a liget kellős közepén

Zalaegerszeg bekapcsolódna Európa idegenforgalmi vérkeringésébe

Vonyarcvashegy: héthektárnyi víziparadicsom a Balatonon

Lenti - Gyógyulás és kikapcsolódás egy helyen

Miért mennénk a tengerre, ha itt van Keszthely?

Kehidakustány: a Balatonról is megközelíthető

Hévíz - Ahol az ember lelke is gyógyul

Ha esik, ha fúj: Györök örök



A legkedveltebb nyaralóhelyek 2011-ben:
Idén Gyenesdiás lett a legkedveltebb nyaralóhely Zala megyében 
Zalakaros lett a közönségszavazás nyertese


A 2010-es év nyertese: Zalakaros (kattintson az alábbi címekre)
Zalakaros a legkedveltebb zalai nyaralóhely 
Legkedveltebb nyaralóhely: a különdíjat is Zalakaros nyerte!


Visszatekintés a 2009-es versenyre
A legkedveltebbek: Balatongyörök és Lenti (képgalériával)



Legkedveltebb nyaralóhelyek - Klikk ide dossziénkért!  


Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!