Utazó

2010.09.13. 18:50

Akár harmadáron is nyaralhatunk

Az idei nyár nem kényeztetett túl sok napsütéssel és kánikulával, így alaposan befürödhetett az, aki belföldre, s különösen a Balaton mellé tervezte nyaralását.

Horváth Viktória


Alig egy hónapnyi nyári meleg jutott összesen  a Balaton szerelmeseinek, s ezzel nemcsak a vendéglátósok, de a nyaralók is rosszul jártak. Annak jártunk utána, vajon az esetlegesen meghiúsult belföldi nyaralás miatt felértékelődtek-e az utószezoni külföldi üdülések.

- Tőlünk délebbre,  Tunéziában és Egyiptomban még mindig 38 fok van  - mondta Gerencsér Mária, az IBUSZ utazási iroda vezetője. - Görögországban még október elején is kellemes az idő, Tunéziában pedig novemberig, míg Egyiptomban akár télen is. 

Nemcsak a hőmérsékletre, az árakra is érdemes figyelni, most akár féláron is utazhatunk a főszezonhoz képest.

A bulgáriai Napospart ősszel 50 ezer, Korfu 60 ezer forintért érhető el, Máltára pedig 90 ezer forintért utazhatunk utószezonban, de hasonló árakon vár minket Tunézia, Egyiptom és Törökország is.

 

 

- Egyre többen halasztják üdülésüket a nyár utáni hónapokra. Az őszi, téli pihenést főleg  a  gyermektelen  párok és az idősebbek választják, ugyanis szeptembertől kezdődik az iskola, s a szülők nem szívesen veszik ki a gyermeküket a családi nyaralás kedvéért. De persze ott van még az őszi és téli szünet is, ha mégis olcsóbban szeretne vakációzni a család  - folytatta Gerencsér Mária.

Nem csak az ár kedvezőbb ilyenkor: a nyári szezon lecsengésével jóval kevesebb turistára számíthatunk a partokon, így elkerülhetjük a nagy tömeget is, ráadásul, ha nem   fizetünk  ki   tengerre néző felárat a szobáért, megkaphatjuk grátisz, hiszen a szállodák nagy része ilyenkor félig van csak tele, s a szolgáltatások is olcsóbbak lehetnek, mivel kevesebb turistából próbálnak megélni a helyiek. Ha az utószezoni árakat kombináljuk  még a last minute adta kedvezményekkel is,  akár  az  eredeti ár harmadáért is utazhatunk.

 

Kattanjon tovább:

Turizmus dosszié

A legkedveltebb nyaralóhely

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!