Tudomány

2013.02.04. 17:48

Saját fejlesztésű, digitális tananyagot vezetnek be a főiskolán

Zalaegerszeg - Saját fejlesztésű, digitálisan is elérhető tananyagot vezetnek be a Budapesti Gazdasági Főiskola gazdaságinformatikus és web-programozói képzésein, európai uniós pályázati támogatás segítségével.

Szabó Judit

A multimédiás tanulófelületek kialakításával nemcsak a tan- és segédanyagokat érhetik el a hallgatók saját laptopjukon, okostelefonjukon vagy táblagépükön keresztül, de a számonkérés is elektronikusan zajlik majd. A fejlesztés eredményeként jelentősen csökken a képzés papírfelhasználása, a hallgatók pedig akár utazás közben vagy kávézókban is készülhetnek az órákra jegyzetcipelés nélkül.

Az okostelefonokon és laptopokon keresztül nemcsak a tananyag érhető majd el, hanem a számonkérés is elektronikusan zajlik. Fotó: Pezzetta Umberto

A Budapesti Gazdasági Főiskola egy közel 90 millió forintos TÁMOP-program keretén belül dolgozza ki a digitális tananyagot, amely  tizenöt, elsősorban a gazdaságinformatikus és a web-programozó alapképzési, illetve felsőfokú  szakképzési szakhoz kapcsolódik. A diákok az oktatott anyagot kiegészítő multimédiás file-okat (videófelvételeket, ábrákat, grafikonokat, animációkat, fotókat, filmfelvételeket) is megkapják, s az előadás alatt azonnal megnyithatják. Ez a fajta oktatási rendszer azokon a képzéseken, szemináriumokon, előadásokon lehet hasznos, ahol a vizualizáció fontos kiegészítő eleme a tananyagnak.

A szöveges tartalmak szakmai lektorálása a napokban fejeződött be. Az animációkat, vizuális elemeket is tartalmazó anyagrész a fejlesztők szerint várhatóan az idei nyár közepére készülhet el, így szeptemberben néhány kiválasztott tantárgyból elindulhat a próbaoktatás.

A tervek szerint a hallgatók az intézmény által biztosított táblagépeken keresztül érhetik majd el a komplex oktatási rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!