Tormafölde

2016.08.08. 07:13

Szőlősgazdák búcsúja a Szent János-hegyen

Tormafölde – A Szent János-hegyen tartották meg a hagyományos búcsút a helyi szőlősgazdák vasárnap.

Korosa Titanilla

Idén 19. alkalommal gyűltek össze a gazdák a Szent János napi ünnepre. A hegyhát nevét viselő helyi egyesület tagjai borkóstolót is szerveztek erre az alkalomra – aki ellátogatott az ünnepségre többféle, főként fehér bort is megkóstolhatott.

A borkóstoló sem maradt el. Hajdu László, Tormafölde polgármestere (balra), dr. Brazsil József, dr. Brazsil Dávid, mellette Tuboly Zoltán, a Szent János-hegyért Egyesület elnöke

A búcsút dr. Brazsil József, a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere nyitotta meg. A szakember évek óta figyelemmel kíséri a hegy és a gazdák által készített borok fejlődését. Mellette dr. Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára is hasznos tanácsokkal látta el a résztvevőket.

A Szent János-hegyen a gazdák célja a szőlőgazdálkodás fenntartása, a borturizmus fejlesztésére, valamint a hagyományőrzésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!