Szilvágy

2017.02.13. 15:29

Az ’56-os események emlékét is ápolják

Szilvágy - Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervez több eseményből álló programsorozatot a Szilvágyért Egyesület.

Gyuricza Ferenc

Minderről a göcseji település polgármestere tájékoztatta lapunknak. Péntek Katalin elmondta: a községben mindig igyekeztek az állami ünnepeket méltó módon megtartani, illetve a történelmi hagyományok ápolását is fontos szempontnak tartják. Ezért is döntött úgy a helyi civil szervezet, a Szilvágyért Egyesület, hogy külön programsorozatot szervez az '56-os események megismertetésére.

A több önálló rendezvényből álló program során történelmi megemlékezést, zenés irodalmi műsort, illetve dokumentumfilm-vetítéseket is tartanak. Emellett autóbuszos kirándulást is szerveznek Budapestre, ahol ellátogatnak a Terror Házába és a Hadtörténeti Múzeumba, továbbá az egyesület tagjai a Fiumei úti sírkertben koszorút helyeznek el, s mécsest gyújtanak az áldozatok emlékére.

Péntek Katalin azt is hozzátette: a programok finanszírozására a civil szervezet sikeres pályázatot nyújtott be a Közép-és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványhoz, és az 825 ezer forintos támogatást nyújt részükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!