Sportvilág

2017.03.13. 19:05

Itt a nyolcaddöntő vége: nyugodt zebrák és ravasz rókák a futball Bajnokok Ligájában

Elérkeztünk a labdarúgó Bajnokok Ligája idei nyolcaddöntős fázisának zárásához: kedden és szerdán is két visszavágó vár a felekre és a közönségre, valamennyi találkozó 20.45-kor kezdődik.

Kühne László

Kedden az olasz Juventus 2-0-s, idegenben kovácsolt előnyből fogadja a portugál FC Portót, míg az angol Leicester City 1-2-es hátrányból vág neki a Sevilla FC elleni hazai visszavágójának.

Olaszország egyik fele teljesen "kivan" a Juventus legutóbbi, 2-1-es bajnoki sikerétől, a Milannal szembeni, a 97. percben megszerzett győzelem még mindig téma. Különösen, mert azt is jelenti, hogy a bajnoki címet már ismét nehéz lesz elbukniuk odahaza Massimiliano Allegri futballistáinak. A BL-nyolcaddöntőjével kapcsolatban ugyanez a helyzet, vagyis a "zebrák" kétgólos előnyről indulva nyugodtan várhatják a torinói találkozót.

Craig Shakespeare egyelőre az idény végéig irányít Leicesterben. A mai meccsen is múlik, lesz-e hosszabbítás
Fotó: archív

Leicesterben ugyanakkor nincsenek nyugodt napok-hetek-hónapok mostanában, hiszen a "rókáknál" éppen a sevillai 2-1-es vereséget követően menesztették a bajnokcsapat menedzserét, Claudio Ranierit. Igaz, azóta a csapat ismét életjelet adott magáról, gyorsan behúzott két bajnoki győzelmet. A végén még az olasz tréner helyére beugrott Craig Shakespeare valóban "shakespeare-i magasságokba" emelkedhet... Az andalúziai vendégeket viszont várhatóan nem színházi hangulat fogadja majd a stadionban, Jorge Sampaoli labdarúgói számára akár még igazán meleg is lehet ez az este.

A szerdai meccsnapon az Atlético Madrid a Leverkusen (az állás az első meccs után: 4-2), míg az AS Monaco a Manchester City (3-5) ellen mérkőzik. Az előbbi párosításban a továbbjutás kérdését már csak a madridiak szórakozhatják el, ám ha a Monaco hozza bátor futballját, a City kissé nehézkes védelmének lehetnek még kellemetlen pillanatai. Azt azért ne feledjük, hogy Pep Guardiola angol legénységében elöl bőven van potenciál, tehát a hercegségbeliek sem könyvelhetik el azt előre, hogy kétgólos sikert simán tudnak hozni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!