Sportvilág

2017.02.11. 15:17

Fed Kupa - Ötödikek lettek a magyarok

A magyar női teniszválogatott 2-0-ra legyőzte a letteket a helyosztón, így ötödikként zárt a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tallinni tornáján.

Juhász Gábor kapitány együttese előzőleg egy győzelemmel és egy vereséggel másodikként végzett csoportjában, így sem csoportgyőztesként nem küzdhetett meg a világcsoport II. rájátszásáért, sem utolsóként nem kellett osztályozót vívnia a kiesés elkerüléséért.

A sorozat honlapja szerint a magyarok - akik 31-edikek a Fed Kupa országrangsorában - szombaton a 49. lettekkel csaptak össze az 5-8. helyért kiírt helyosztón. A párharc első meccsén a világranglistán 379. Bukta Ágnes 6:2, 6:3-ra legyőzte a ranglista nélküli Daniela Vismanét, majd a 281. helyen álló Stollár Fanny 6:2, 4:6, 6:3-ra verte Diana Marcinkevicát (307.). A behozhatatlan magyar előny miatt a tét nélküli párost már nem játszották le.

Tavaly az izraeli Eilatban a Jani Réka, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Stollár Fanny összeállítású csapat három vereség után az osztályozón legyőzte a dél-afrikaiakat, így kiharcolta a bennmaradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!