Sportvilág

2015.03.07. 18:17

Sofi szurkol a Volánnak

Sofron István második idényét tölti a Krefeld Pinguine jégkorong csapatánál. A Csíkszeredában született, Székesfehérváron nevelkedő Sofi megállja a helyét a német elitligában, a DEL-ben is.

Ferencz Balázs

A Krefeld a DEL rájátszásában viaskodik éppen a Wolfsburggal, a két győzelemig tartó párharcban 1-1-re állnak a felek, így Sofron István a kiélezett csata közepette morfondírozott néhány vasárnapi mérkőzés eredményén.

-       Most már megszoktam a külföldi életet, bár azért teljesen nem érzem magam otthon, annyival könnyebb, hogy most már ismerem a várost, a csapatot és nem ér már újdonság, így sokkal könnyebbé váltak a mindennapok a második év végére.

- Milyen a csapat? Most kezdődött a play-off, meddig juthat el a Krefeld?

-       A csapatunk nem szerepelt idén annyira sikeresen, mint tavaly az alapszakaszban, de ettől függetlenül bejutottunk a legjobb tíz közé. Tavaly a másodikak voltunk az alapszakasz után. Mar túl vagyunk az első két playoff-meccsünkön, az elsőn sajnos hosszabbításban kikaptunk a Wolfsburg ellen, így pénteken mindenképpen nyernünk kellett hazai jégen, mert ha nem jött volna össze, akkor véget ért volna számunkra az idény. Óriási jelentősége volt a pénteki 2-0-s sikerünknek. Ahogy tavaly az Ingolstadtnak sikerült a 9. helyről megnyernie a bajnokságot, így nekünk is még minden esélyünk megvan arra, hogy továbbjussunk!

- A Krefeldről szóló videókból és fotókból látszik, hogy nagyon szeretik a hokit arrafelé.

-        Szerencsések vagyunk itt Krefeldben, mert a városban mi vagyunk az egyetlen első osztályban szereplő csapat, így 6-7 ezer néző van átlagosan a meccseinken és nagyszerű a hangulat. Úgy érzem, hogy elfogadtak a szurkolók és szeretnek engem, szeretnék, ha maradnék jövőre is. Sok pozitív visszaigazolást kapok, ami nagyon jólesik!

- Figyeli a Volán eredményeit? Mire lehet képes a Fehérvár AV19 a rájátszásban?

-       Természetesen követem a Volán eredményeit, mindig ha tehetem, megnézem a meccsek összefoglalóját és szurkolok a srácoknak, hogy minél tovább jussanak a playoff-ban. Szabadidőmben foci- és kézilabda meccsekre is szoktam járni. Eléggé „húzós” a programunk, így sok lehetőségem nincs, de amikor tehetem, akkor Dortmundban szoktam meccseket nézni. Magyar kötődés is van, hiszen a Dortmund női kézilabda csapatában játszik Vaszari Virág, így kölcsönösen szoktunk egymás meccsein szurkolni. Ő most sajnos sérült, így ezúton is szeretnék neki jobbulást és mihamarabbi felépülést kívánni!

Miskolc – Érsekújvár (jégkorong)

Természetesen a Miskolc fog nyerni, nekik szurkolok, hiszen jó pár gyerekkori barátom, csapattársam erősíti a Miskolc csapatát, így őket is végig követtem az év során. Sőt, az online segítségével pár meccset meg is tudtam nézni.

Vienna Capitals - Fehérvár AV19 (EBEL, rájátszás, 2. mérkőzés)

A Fehérvár nyer 4-2-re összesítésben szerintem. Idén minden esélyük megvan rá, hogy akár a döntőig is eljussanak, én nagyon szurkolok nekik, ha esetleg mi kiesnénk, akkor még az is előfordulhat, hogy élőben szoríthatok majd a srácoknak. Persze, remélem, hogy erre nem kerül sor és mi is minél tovább jutunk a DEL-ben. Bécsben is nyer a Volán.

Napoli-Internazionale (labdarúgás)

A tippem: 0-1.

Cesena-Palermo (labdarúgás)

Itt is idegenbeli sikerre tippelek,  0-1.

Atl. Madrid-Valencia (labdarúgás)

Nem kérdés, 2-0.

Montpellier-Lyon (labdarúgás)

1-1-es döntetlenre tippelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!