Sportvilág

2015.01.08. 16:00

Téli piaci mozgások Messitől Shaqiriig

Mozgásban van a téli európai futball átigazolási piac – a megvalósult, illetve elő-készületben lévő üzletekből szemezgettünk.

Varga Andor

Angliában kapusokon volt a sor. Eldőlt, hogy a spanyol Víctor Valdés, a Barcelona korábbi hálóőre a Manchester Unitedhez kerül. A játékos tavaly márciusban szenvedett súlyos térdsérülést, majd elhagyta a katalán klubot, és már jó ideje az MU-val készült. Érdekesség, hogy a vörösök ugyancsak spanyol, első számú kapusa, David de Gea kiváló szezont fut.

Alul teljesít azonban egy másik angol élcsapat, az Arsenal hálóőre, a lengyel Wojciech Szczesny, aki állítólag elveszítette a menedzser, Arsene Wenger bizalmát. A hírek szerint a helyére örömmel leigazolnák a Chelsea-től a cseh Peter Cech-t.

Az angol Manchester United a nyári sikertelen próbálkozás után sajtóértesüllések szerint újra bejelentkezett a Borussia Dortmund világbajnok hátvédjéért, Mats Hummelsért. A 26 éves játékos a Bayernben nevelkedett, de a sárga-feketéknél vált kulcsjátékossá. Korábban a Barcelona és az Arsenal is szerződtette volna. Az MU mostani ajánlata állítólag 35 millió fontról szól.

Nem csitul a szóbeszéd az argentin zseni, Lionel Messi barcelónai távozása kapcsán. Az első számú kérőnek tartott Chelsea folyamatosan cáfol, de a hír tovább él, hiszen a katalán klub krízist él át, a támadó és a tréner, Luis Enrique viszonya sem felhőtlen.

A Bayern Münchentől az olasz Internazionáléba igazol a svájci szélső, Xherdan Shaqiri. A 23 éves játékos klubváltását talján és német lapok is tényként közölték csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!