Sportvilág

2015.01.19. 14:15

Seattle-New England a 49. Super Bowlon

A címvédő Seattle Seahawks, és a New England Patriots játssza a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntőjét február 2-án.

A két főcsoport fináléját (vagyis a Super Bowl elődöntőket) magyar idő szerint vasárnap esti, illetve hétfő hajnali kezdéssel vívták, meglepetés nélkül: a nemzeti (NFC), valamint az amerikai (AFC) konferenciából is a hazai pályán játszó alapszakasz-győztes jutott az arizónai Glendaleben sorra kerülő, 49. Super Bowlra. De micsoda különbség!

Időben az első az NFC fináléja volt, a házigazda Seattle és a Green Bay Packers között. A vendégek az első félidőben 16-0-ás előnybe kerültek, miközben a hazai csapatban a védelem tartotta a lelket. A halászsasok katasztrofális produkcióval álltak elő, a szünetben azonban összekapták magukat. Fordulás után a Packers csupán két mezőnygólra volt képes, és ezek közül a másodikkal az utolsó pillanatokban kellett hosszabbításra mentenie a meccset.

Hideglelős izgalmak után, drámai végjátékban nyert (28-22) és jutott a döntőbe a Seattle – az NFL történetének első csapataként, mely ezt 16 pontos félidei hátrányból tudta megcsinálni. Több mint ötven éve nem volt példa arra sem, hogy egy irányító a meccs során négyszer eladja a labdát, csapata azonban mégis konferencia-döntőt nyerjen. A Seahawks karmestere, Russel Wilson véghez vitte ezt.

Az AFC-ben a New England ehhez képest sétagaloppban (45-7) teljesítette az Indianapolis Colts elleni utolsó találkozót. A hazai irányító, Tom Brady pályafutása 20. rájátszásbeli győzelmével hatodik Super Bowljára jutott el. Csapata pedig nyolcadik nagydöntőjére készül, és ezzel beérte a ranglista élén a Dallas, Pittsburgh kettőst.

Nem kétséges: a Super Bowl ismét igazi korona lesz az NFL-szezon végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!