Sportvilág

2015.01.09. 15:40

Sainz sziklának hajtott, a Dakar-rali 2010-es győztese nem folytathatja a viadalt

A 2010-es győztes spanyol Carlos Sainz számára az 5. szakasz jelentette a végállomást a Dakar-ralin.

Az 52 éves, korábbi kétszeres rali-világbajnok (1990, 1992) a beszámolók szerint egy quad által húzott porfelhőben szenvedett balesetet: a Peugeot sziklának ütközött, aminek következtében ötször megpördült a tengelye körül, majd további versenyzésre alkalmatlan állapotban pihent meg a homokon. Carlos Sainz és navigátortársa, Lucas Cruz épségben kászálódtak ki a roncsból, de természetesen nem folytathatják a versenyt.

Az ötödik szakaszt egyébként (458 kilométer Copiapo és Antofagasta között) az orosz Vlagyimir Vasziljev (Mini) nyerte meg. Az összetettben továbbra is a katari Nasszer al-Attijah (Mini) vezet, 10:35 perccel a dél-afrikai Giniel de Villiers (Toyota) előtt. A motorosok mezőnyében az ötödik etapon a címvédő és egyébként pályafutása során négyszeres Dakar-győztes spanyol Marc Coma (KTM) volt a legjobb, de az összetettben a második helyen így is van még 10:33 perc lemaradása az éllovas spanyol Joan Barreda Bort (Honda) mögött.

A magyarok közül a motorosok mezőnyében Dési János az 55. legjobb idővel ért célba legutóbb, és az összetettben 5:13:30 óra hátránnyal az 54. helyen áll. Az autósoknál a Sebestyén Sándor vezette Toyota 63. lett, összesítésben (30:14:45 óra hátrány) pedig a 68. helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!