Sportvilág

2015.01.08. 18:35

Kiss László újabb aranyos évet remél

Kiss László abban bízik, hogy a magyar úszók az utóbbi időkhöz hasonlóan 2015-ben is minden világversenyen nyernek aranyat.

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya emlékeztetett: a sportág hazai legjobbjai 2014-ben több elsőséget szereztek minden jelentős eseményen, így a berlini Európa-bajnokságon, a rövidpályás vb-n, az ifjúsági olimpián és a junior Eb-n. Úgy fogalmazott: „Mindent elkövetünk a hasonló sikerekért, mindenekelőtt a nyári, kazanyi felnőtt világbajnokságon".

A szakvezető elmondta, hogy 2015 első felében nemcsak hazai, hanem külföldi edzőtáborok is várják a legkiválóbb magyar úszókat, és a felnőtt keret tagjai mellett az utánpótlás legtehetségesebbjei számára is lehetőség nyílik, hogy külföldre elutazhassanak egy-két hetes felkészülésre, például Eindhovenbe vagy Dubajba.

– Mondhatom, óriási prog-ram indult el, a Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid már ott is vannak a spanyolországi Sierra Nevadában, őket pedig szabályos „kirajzás" követi – sorolta Kiss László. A programban Miami, Florida, illetve Thaiföld is szerepel többek közt.

A tavalyi jelentősebb klubváltókkal, jelesül a Kőbánya SC-t elhagyó Bernek Péterrel, Kozma Dominikkal és Cseh Lászlóval kapcsolatban a kapitány elmondta: „Remélem, az utóbbi évek egyik legeredményesebb, Turi György vezette műhelyéből távozóknak a váltás nem okoz gondot". Hozzátette: az említett trióból az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh áll hozzá a legközelebb, akit gyerekkorában még edzett is.

– Laci két éve a saját prog-ramja szerint készül, és azóta a külföldi edzőtáborozásokon se nagyon vett részt. Jelenleg Törökbálinton edz, de egyesülete még nincs – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzáfűzte: a távozások nyomán a kőbányai klubban „talán még homogénebbé is válik az edzésmunka, mivel a vezető-edzőnek egészen fiatal csapata maradt".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!