Sportvilág

2014.07.12. 19:55

Foci vb 2014 - Bronzmérkőzés: Brazília-Hollandia

Brazília és Hollandia csapata lépett pályára szombaton 22 órakor a vb-bronzért.

A hollandok a 3. percben Robin van Persie büntetőjével szereztek vezetést, majd a 16. percben Daley Blind talált a hálóba. Mindkét találatban főszerepet játszott az algériai Dzsamel Hajmudi játékvezető, akinek az első esetnél - mivel a 16-oson kívül történt - csak szabadrúgást kellett volna adnia, valamint ki kellett volna állítania az utolsó emberként szabálytalankodó Thiago Silvát, a másodiknál pedig lesről engedte el a hollandok akcióját. A sípmester a második félidőre is tartogatott egy hajmeresztő hibát, ugyanis nem adott meg a braziloknak egy jogos büntetőt, helyette Oscarnak adott sárga lapot színészkedésért. A végeredményt a 90. percben Georginio Wijnaldum állította be.

A négy évvel ezelőtt második Oranje története során először nyert bronzérmet vb-n, míg a brazilokkal 1966 és 1974 után harmadszor fordult elő, hogy sorozatban két vb-mérkőzésen hagyták el vesztesen a pályát, ráadásul a tornák történetében most kapták a legtöbb gólt, szám szerint 14-et.

2. perc - Robben esik hatalmasat a 16-osnál/belül, 11-est ad a játékvezető. Thiago Silva kap sárga lapot.

3. perc - Van Persie áll a labda mögé. Belövi! Vezet Hollandia!

17. perc - Robben ad egy jó labdát jobb oldalra De Vrijnek, bár Luiz kifejeli, a labda Blind elé kerül, aki meg belövi. Kettő-null Hollandiának.

91. perc - Wijnaldum góljával 0-3.

Összefoglaló:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!