Sportvilág

2010.09.30. 11:43

Hőlégballon-vb - 33 ország 122 versenyzője Debrecenben

Szombaton az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét Debrecenben a 19. hőlégballon-világbajnokság, melyen 33 ország 122 versenyzője méri össze tudását.

MTI

A viadalon öt kontinensről érkeznek versenyzők, legtöbben Franciaországból indulnak, köztük a címvédő Francois Messines is. A hazai színeket hárman, Konecsni János, Tóth Mihály és Török Sándor képviselik.
   
A versenyközpont a Főnix, illetve a Hódos Imre Sportcsarnokban lesz, a szombati megnyitót utóbbiban rendezik meg 13:30 órától.
   
Az első versenynap jövő hétfőn lesz, s egészen péntekig a tervek szerint reggeli és délutáni versenyrepülés is lesz a programban. Előbbiek minden nap 7 órától, utóbbiak pedig 17 órától indulnak. Jövő szombaton a reggeli versenyrepülés után délután tartalékversenyt rendeznek, a vasárnapi zárónapon pedig a szabadrepülésre kerül sor. A versenyrepülések során az indulók berepülési, továbbrepülési feladatokat, célfeladatokat kapnak majd, s azokat kell teljesíteniük.    
   
A vb alatt minden este a debreceni Kossuth téren ballon-kivilágítás nyújt igazi látványosságot.
   
A világbajnokságon a szervezők gyerekek, fiatalok, felnőttek különböző pályaműveit, fotóit, kisfilmjeit, rajzait várják, s ezek közül a legjobbak készítő ajándékcsomagot kapnak, a zsűri által kiválasztott kevesek pedig felemelkedhetnek egy hőlégballon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!