Komoly változások

2019.05.29. 16:42

ZTE NKK: Molnár József az új edző, Nagy Dóra és Kirby Burkholder visszatér

Szerdán sajtótájékoztató keretében mutatták be a bronzérmes ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabda csapatának új vezetőedzőjét és kialakult a következő bajnokságra a keret összetétele is. Molnár József irányítja a jövőben az egerszegiek munkáját, a csapathoz visszatér két korábbi játékos, Nagy Dóra és Kirby Burkholder is.

Kerkai Attila

Balról a visszatérő Nagy Dóra, Tóth László ügyvezető és az új edző, Molnár József

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Az elmúlt szezont remekül zárta a ZTE NKK, amely megnyerte a Győr elleni bronzcsatát, ám már akkor tudni lehetett, hogy a csapat nem Gáspár Dávid vezetőedzővel kezdi a következő idényt, aki Sopronba ment. A szerdai sajtótájékoztatón előbb Tóth László, a ZTE NKK ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy a keret összeállt. Mint mondta, az előző évi remek eredmény is jó alapot biztosított ahhoz, hogy a ZTE NKK ismét erős együttes legyen és egy stabil klub a női NB I-ben. Majd azzal folytatta, hogy sikerült megtalálniuk azt a szakembert is, kivel reményeik szerint ismét elérik a maguk által kitűzött céljaikat.

Balról a visszatérő Nagy Dóra, Tóth László ügyvezető és az új edző, Molnár József
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A csapat új vezetőedzője, Molnár József, aki azzal kezdte: gratulál a klubnak az elmúlt években elért sikerekhez, s azt is mondta, ezért a klub vezetése előtt is kalapot kell emelni. Megköszönte a bizalmat, véleménye szerint erős magyar magja lesz az együttesnek, s reményét fejezte ki, hogy remekül tudnak majd közösen együtt dolgozni. Önmagáról elmondta, Zalaegerszegen érettségizett, de ő maga körmendi, majd a fővárosban végezte az egyetemi tanulmányait. Budapesti csapatoknál edzősködött, később Amerikába ment, majd 9 évig Új-Zélandon dolgozott, az ottani utánpótlás-válogatottaknál is. 2012-ben egy rövid ideig volt edzője a Szeged NB I-es férfi csapatának, aztán Norvégiába vezetett az útja, tavaly óta pedig a soproni utánpótlásban tevékenykedett.

Rátérve az új keretre, két visszatérő van. Nagy Dóra és az amerikai Kirby Burkholder, akik közül Nagy Dóra jelen volt a sajtótájékoztatón.

-Örülök, hogy két szezon után visszatérek. A DVTK-nál és a Győrnél eltöltött időszakom nem tartozik a legjobbak közé, de sérülések is hátráltattak. Nagyon bízok benne, hogy a a ZTE-nél visszanyerem a korábbi énemet, amit itt megszokhattak tőlem – mondta el Nagy Dóra.

A keret kialakult, a holland Janis Ndiba és Horti Dóra is marad. A légiósok mellett új játékos Csutorás Fanni a PINKK-től és Kuttor Enikő, aki Amerikából tér haza.

Íme a ZTE NKK kerete a következő szezonra: Csutorás Fanni, Dömötör Dorina, Horti Dóra, Jurkó Noémi, Kovács Georgina, Kuttor Enikő, Nagy Dóra, Preisinger Boglárka, Andjela Delic (bosnyák), Hayes Keyona (amerikai), Janis Ndiba (holland), Kirby Burkholder (amerikai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában