Sport

2011.07.10. 18:19

Roncsderbi locsolókocsival

Tulajdonképpen minden összejött a szervezőknek, ugyanis 69 autót neveztek be a helyi Göcsej Ringen rendezett roncsderbi országos bajnokság 3. futamára és persze az érdeklődésre sem lehetett panasz: becslések szerint is meghaladta az ezer főt a nézők száma.

Kerkai Attila


Harmadik esztendeje rendez roncsderbi országos bajnoki futamot a Kustánszeg SE, korábban hasonló versengésre a sportág zalai „bölcsőjében” Kerkabarabáson volt csak példa. A vasárnapi futam mostani helyszíne viszont ideálisnak is nevezhető: a pálya kialakítása és a környező dombok áttekinthetővé teszik a nézők számára a futamokat.

 

Délelőtt lázas készülődés vette kezdetét. Láttunk nyakig (mit nyakig, derékig!) a motortérben „bütykölő” szerelőket, odébb éppen a bográcsba valókat készítették elő, másutt már sült a grillrácson a hús... Ez is hozzátartozik a csapatok életéhez, igazi, nyári kikapcsolódás egy-egy futam, persze a versenyzőknek inkább kőkemény munka. Vagy inkább hobbi és nem ritka, amikor szó szerint is gyerek pattan a volán mögé. Lakatos Dezső, a rendező Kustánszeg SE elnöke ezen végképp nem lepődik meg, hiszen két csemetéje is „idejekorán” próbálta ki a vezetés élményét: Lénárd és Dominika még csak tinédzsér korú, de már rutinos versenyzőknek számítanak.

- Hat és tizenegy év között Trabanttal versenyeznek a legifjabbak, majd tizenhat éves korig legfeljebb ezeregyszáz köbcentiméteres erőforrásokkal hajtott autók jelentik a következő kategóriát - avatott be a roncsderbi rejtelmeibe. - Afölött aztán jönnek a felnőttek a legkülönbözőbb járművekkel, képviselve a csúcskategóriákat.

S mi kell még a roncsderbihez az ütött-kopott járgányok mellett? Elsősorban víz, hiszen vasárnap  a nagy forróságban folyamatosan járt körbe a locsolókocsi. Merthogy a „pormentes” pálya a legbiztonságosabb, ennek ellenére látványos borulásokban nem volt hiány a versenyen. Meg az izgalmas futamokból sem, és a zalaiak tényleg nem panaszkodhattak: szinte valamennyi kategóriában pontszerző helyen végeztek.

 A zalai pontszerzők
 Ifi 2.: 4. Lakatos Lénárd (Tabant).
Ifi 3.: 1. Lakatos Dominika (Suzuki), 3. Lakatos Lénárd (Suzuki).
Épített kategória: 2. Beke István, 3. Farkas Gyula, 4. Kovács Péter.
 Lada kategória: 2. Geráth Péter, 3. Ungi Károly, 6. Tóth Zoltán.
Széria kicsi: 2. Siebel Balázs (Toyota), 4. Bakos Tamás (Mazda), 5. Sipos Tamás (Mazda), 6. Kevin Holler (Kerkabarabás).
Széria közép: 2. Endrődi Boldizsár (VW Sirocco), 5. Németh Gergő (Mazda).
Széria nagy: 2. Csizmadia Sándor (Suzuki).
Szuperfutam: 1. Siebel Tamás, 6. Bakos Tamás.
Női futam: 2. Pilipár Katalin. (A külön nem jelöltek valamennyien a Kustánszeg SE versenyzői).

Lesz még futam
A mezôny két hét múlva találkozik ismét, amikor Gyenesdiáson  rendeznek újabb roncsderbi ob-futamot. Aztán év végén, szeptemberben a kerkabarabásiak következhetnek, bízva benne, hogy sikerül ehhez
támogatót szerezniük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!