Sport

2008.02.22. 03:26

Rajtol a kézilabda NB II is

Nagykanizsa (bb) - Az NB II-es kézilabda bajnokságban a női és férfi mezőnyben is érdekelt N. Izzó SE a hét végén kezdi meg a tavaszi küzdelmeket. A férfiak ma a Zsigmondy-csarnokban 18 órától fogadják a Kecelt, míg a hölgyeket a sereghajtó Csurgó fogadja.

Benedek Bálint

A hazai pályán kezdő férfi egység eseménydús felkészülésen van túl, hisz a horvát Matija Bedic egyetemi tanulmányai miatt távol marad a csapatától, de továbbra is edz, így elképzelhető, hogy később még csatasorba áll. Az NB I B-s Nagyatádból a belső posztokon is bevethető Molnár Gergely kettős igazolással érkezik, s az ifjak közül Bacsi Márk rövid kihagyás után újra visszatér a pályára. - A felkészülési meccsek sem maradhattak ki - fogalmazott Tóth László edző. - Először Balatonbogláron kezdtük, majd a szigetvári Fajcsi emlékverseny jött, ahol a NB I B-s hazaiak mellett, az NB II-es Siklóssal, s horvátokkal találkoztunk. A Nagyatáddal is folyamatosan játszottunk. Tóth László még elmondta: a célkitűzés nem változott, ugyan a csapat csak a harmadik helyen áll a tabellán, de szeretnék elérni a végelszámolásnál az ezüstérmet. A tabellaelsőség jelenleg nem lehet reális célkitűzés. Az NB II-es hölgyek már szerényebb helyezéssel is beérnék, egyelőre a negyedik helyen állnak, s ha semmi sem szól közbe, reális lehet megtartani ezt. Az együttes némileg megfogyatkozott, a fiatal, de a felnőtt csapatban is szereplő Kotnyek Réka sérülése miatt nem szerepel tavasszal, míg Simonetz Bernadett végleg befejezte aktív pályafutását. - Január elejétől, hetente háromszor edzettünk, mindenki jó formában várja a rajtot Csurgón, ahol csak a győzelem elfogadható - fogalmazott Ányos József edző. - Az erőnléti tréningeket, Németh Imre irányításával végeztük el, így minden feltétel adott ahhoz, hogy megtartsuk jelenlegi pozíciónkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!