Sport

2015.06.14. 10:35

Prágában Szalai Anna volt a legjobb magyar

Hévíz - Szalai Anna, a Hévíz SK asztalitenisz reménysége, a keszthelyi Vajda gimnázium tizedikes diákja nemrég Prágában immár az ifjúsági korosztályban újra bizonyította tudását.

Góth Imre

– Azért indultunk, hogy a gyerekeknek nemzetközi tapasztalatszerzést biztosítsunk – mondta a versenyről Emecz Emil, a HSK edzője. – Sokat gondolkodtunk az idei induláson, de szerencsére az utazás mellett döntöttünk, már az ifjúsági korosztályban készülve a tapasztalatszerzésre.

Ám a hévíziek nem csak tapasztalatokkal gazdagodtak.

– A házigazda csehekkel kezdtünk és kellemes meglepetésre 2-2-es állásnál a döntő mérkőzésen 14-12-re megvertük a párosukat. A következő mérkőzésen Szalai Anna ellenfele 6-10-re vezetett, ő azonban fordítani tudott 12-10-re. Az elődöntőben nagy küzdelemben 3-1-re nyertünk. Ekkor ismét a csehekkel kerültünk szembe, akik a vigaszágról visszatértek a versenybe. Izgultunk, hogy meg tudjuk-e ismételni a korábbi játékunkat. Ezek után vereséggel is kezdtünk, de aztán Anna hozta a mérkőzéseit és fordítottunk, végül pedig 3-1-re nyertük a döntőt.

Balról: Szalai Anna, Emecz Emil edző és az újonc Szabó Lili. Fotó: Góth Imre

Emecz Emil elmondta: Szalai Anna most lett ifjúsági korú, kaposvári társa, Magyarcsik Laura pedig még serdülő, ez növeli a siker értékét.

– Meglett a munkám eredménye, és a szép befejezés a szezon végé. A 15 éves múltra visszatekintő versenyen most először nyert magyar csapat a résztvevő 16 ország között. Anna pedig egyéniben bronzérmet is kapott, miután egyetlen mérkőzését vesztette el. Szeretném, ha az asztalitenisz szövetség felfigyelne eredményeire és hamarosan magyar nemzeti színekben indulhatna versenyeken.

– Tavaly serdülőként sikerült nyernem, most a legfiatalabb ifjúságiként indultam és szerettem volna ismételi – ezt már Szalai Anna árulta el. – Az erős ellenfél elleni 3-2-es győzelmem növelte a reményemet, innen simán jöttek a meccsek a döntőig, ahol az első mérkőzésemet hátrányból megfordítottam. Szeretnék erős versenyekre eljárni és előrébb jutni a ranglistán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!