Jövőre a megyei I. osztályban is a dobogón végeznének

2019.07.11. 20:15

Nagy előnnyel lett bajnok az ATE U19-es együttese

A megyei labdarúgó-bajnokság II. osztály U19-es korosztályának küzdelmeit magabiztosan nyerte meg az Andráshida TE együttese. A szezonban 22 győzelem mellett csupán egy döntetlen és egy vereség állt a végén a csapat neve mellett.

Bozó Péter

Az Andráshida TE U19-es bajnokságot nyert csapata és vezetői Fotó: Katona Tibor

Az Andráshida TE U19-es csapata kiemelkedett az Északi- csoport mezőnyéből. Az együttes az előző két évben harmadikként zárt a bajnokságban, idén azonban beérett a munka gyümölcse, és mindössze 4 pontot vesztve, 15 pontos előnnyel nyerték meg a 2018/2019-es szezon küzdelmeit az ATE fiataljai. A szezonról Reizmüller László vezetőedzőt kérdeztük.

Az Andráshida TE U19-es bajnokságot nyert csapata és vezetői Fotó: Katona Tibor

– Szerintem minden szempontból a maximálisat hoztuk ki ebből a szezonból – értékelte az évet a szakvezető. – Az előző két évben bronzérmesek voltunk, ahol az első év azért volt nagyon jó, mert a nulláról kezdtük építeni a csapatot, a másodikban pedig nagy hátrányból sikerült felérni a dobogóra. Idén viszont a legelejétől domináltuk az egész csoportot, hiszen 24 meccsből 22-t megnyertünk, mindössze egy-egy döntetlenünk és vereségünk volt. Annak, hogy nem volt annyira éles a bajnokság, szerintem több oka is van. Az egyik, hogy a csapat magja kialakult, és nyáron olyan emberek érkeztek, akik pozitív irányba tudták előremozdítani az együttest. A másik ok, hogy jó volt az edzéslátogatottság, átlagban 12-es létszámmal mindig tudtunk edzést tartani. Ami még nagy szerencse volt, hogy a meghatározó játékosaim nagy része a 2000-es évjáratból került ki. Egy olyan korosztályban, ahol öt túlkoros lehet, és van legalább még ugyanannyi, a mi esetünkben kétezerben született labdarúgó, aki épp akkor van fizikálisan a legjobb állapotban, megint döntő volt. Nálunk volt 14-15 olyan játékos, akire mindig lehetett számítani, és mindegy volt, hogy ki volt a kezdő.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy melyek voltak azok a csapatok a szezonban, akik ellen nehezebben ment a játék.

ellen nehezebben ment a játék. – A szezon első felében a Páterdomb volt nagy ellenfél, majd a második fél évben a Cserszegtomaj, velük lehetett jó meccseket játszani – válaszolta kérdésünkre a vezetőedző. – Nekünk nem az volt a kérdés, hogy ki ellen játszunk, hanem, hogy hol. Idegenben Zalaszentivánon és Cserszegtomajon szenvedtünk, ahol kicsi, kevésbé játszós pályák voltak. A bajnokságban aki még jó volt, az a Böde-Tungi, ahol nagyon sok volt a fiatal gyerek, jó kis társaság volt. Velük lehetett élvezetes meccseket játszani, mert eredménytől függetlenül ők játszani akartak, és nem csak akartak, hanem tudtak is. Az a meccs volt a legélvezhetőbb a szezonban.

– Szerencsére kialakult egy jó miliő ebben az ifjúsági csapatban, most már nem kell megkeresni a játékosokat, hanem ők jönnek, hogy szeretnének itt focizni – beszélt a jövőbeli tervekről Reizmüller László. – Van minőségi előrelépés abban, hogy a megye többi csapataiban játszó jobb játékosok már nálunk akarnak játszani. Minőségi játékosokkal feltöltenénk a keretet, öthat érkező lehet, a kiöregedő játékosok pedig a második csapatban folytatják. Tavaly elkezdtünk egy folyamatot, hogy a 2003–2004-es születésű játékosokat beépítjük az ifibe. Ez volt az az U16-os generáció, amely még hiányzott. Ezt sikerült egy év alatt úgy felépíteni, hogy megvan az a mag, amelyre hosszú távon lehet számítani. Idén csapatépítés is lesz, de én azt gondolom, s az a cél, hogy felférjünk valahogy a dobogóra. Erős lesz a bajnokság, de képességben ott vagyunk az első négy-öt együttes között, s majd a rangadókon eldől, hogy ki mit tud ebből kihozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában