Sport

2017.04.24. 18:05

A nagykanizsai lány háromszor győzte le Hosszú Katinkát

Nagykanizsa - Molnár Flóra, a Dél-zalai Vízmű SE olimpikonja élete legjobb formájában versenyez. A Debrecenben lezajlott országos bajnokságon három sprintszámban magyar bajnok lett, és begyűjtött egy bronzérmet is, aminek szintén nagyon örül. Két egyéni számban indul a budapesti vb-n, de addig még leérettségizik.

Kerkai Attila

A 117. országos bajnokság zalai vonatkozású eredményeiről naponta tudósítottunk az elmúlt héten és volt is miről beszámolni. Molnár Flóra az 50 méteres számok közül megnyerte a gyors, a pillangó és a mell küzdelmeit, 100 m gyorson pedig bronzérmet szerzett. Polgár Sándor edző tanítványa naná, hogy örül és várja a vb-t. Elsőként arról kérdeztünk: számított-e ilyen eredménysorra.

- Volt amiben igen, de volt amiben nem - hangzott Molnár Flóra válasza. - Gyorson és pillangón benne volt a levegőben ez a jó eredmény, az igazi meglepetés számomra is az 50 mellen elért aranyérem. Ráadásul az egyes pályáról, hiszen a hetedik időben jutottam be a fináléba. Ez a siker valóban minden tekintetben a meglepetés kategóriájába tartozik. És azt is hadd tegyem hozzá, a 100 méteres gyorsúszásban elért harmadik helyezést is nagyon jónak tartom.

- Véget ért az országos bajnokság, két számban, pontosabban háromban, hiszen egy váltónak is a tagja, indul a vb-n. Erre számított?

- Ahogy mondtam, az 50 m gyors és a pillangó számított a két legerősebb számomnak. Ötven gyorson már korábban megúsztam a vb-re szükséges A-szintet, amit időzőjelben csak meg kellett erősítenem. Ötven pillangón 9 századdal maradtam el az A-szinttől, de van lehetőség rá, hogy B-szinttel is induljak. Mostantól pedig gőzerővel a budapesti világbajnokságra készülök, igaz, közben le kell még érettségizni is... Június elején Monacóban, a hónap végén pedig Rómában lesznek nagy nemzetközi versenyek, melyeken indulok. Pont az érettségi miatt, Nagykanizsán készülök a világbajnokságra, melyen szeretnék minél jobban szerepelni. Ötven gyorson nagyon szeretnék a középdöntőbe bejutni, ami már jó eredmény lenne és persze minden számban, amiben indulok javítani a legjobb eredményemen.

Molnár Flóra mellett edzője, Polgár Sándor
Fotó: Szakony Attila

- Háromszor győzte le Hosszú Katinkát az ob-n. Ad most ez plusz motivációt?

- Egy ilyen klasszissal versenyezni szerintem mindenki számára óriási dolog, s nem csak nekem, másoknak is hatalmas motivációt jelent.

- Az ötvenes számokban három aranyat nyert. Nem kacérkodik a hosszabb távokkal?

- Nem hinném, hiszen ez alkati kérdés, én sprinter vagyok, erre a legmegfelelőbben a tulajdonságaim. Persze indulok száz méteres számokban is, de a robbanékonyságom a fő erényem. Augusztustól ösztöndíjasként az alabamai egyetemen folytatom a tanulmányaimat, s most már ez is inspirál.

MATYASOVSZKY A HETEDIK HELYEN ZÁRTA

Debrecenben lezajlott országos úszó bajnokság utolsó napjáról még két zalai eredmény közlésével adósak vagyunk.

Az egerszegi EuropTec-ZÚK két úszója is érdekelt volt ugyanis a döntőkben.

Az 50 méteres hátúszásban Matyasovszky Dalma beverekedte magát az A-döntőbe, ahol végül 30,08 másodperces idővel a 7. helyen végzett.

Szabó Rajmund szintén az 50 m-eshátúszásban lépett rajtkőre, aki a B-döntő 6. helyezését szerezte meg 27,53-as idejével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!