Egy gól tényleg hiányzott…

2019.08.05. 20:49

Miroslav Grumic szerint jól játszottak, de jó volt az ellenfél kapusa is

Vereséggel kezdett visszatérése után a labdarúgó NB I-ben a ZTE FC csapata, azonban ahogy írtuk, benne volt a játékában a pontszerzés is. Ugyanez a véleménye Miroslav Grumicnak is, akinek a legtöbb lehetősége volt, de ott volt a Mezőkövesd kapujában Szappanos Péter, aki aztán a meccs után jól elbeszélgetett a zalai drukkerekkel…

Kerkai Attila

Jobbra az egerszegi Babati Benjámin a szombat esti meccsen Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC játékára írhatjuk azt is, hogy biztató volt, hiszen mezőnyben nem futballozott rosszul, sőt volt, hogy az ellenfél fölé nőtt. A Mezőkövesd viszont 1-0-ra győzött, hiszen neki sikerült betalálnia, ugyanakkor a ZTE FC ezúttal csak helyzetekig jutott. A futball, amennyire néha bonyolult játéknak is tűnik, máskor pedig éppen a legegyszerűbb magyarázat is elég az értékeléshez. Mint például most a ZTE FC esetében, ha a szombati napjáról esik a szó. Vagyis gólt kellett volna lőnie, s akkor a helyzet is másként festhetne. Mondjuk, lehetne akár már egy pontja.

Jobbra az egerszegi Babati Benjámin a szombat esti meccsen Fotó: Szekeres Péter

Miroslav Grumicnak három nagy lehetősége volt, de mindháromszor a ZTE FC kapuját előtte négy évig őrző Szappanos Péter védett. S hogy mi hiányzott a gólhoz?

– Mi hiányzott: jól védett a kapus, aki bravúrokat mutatott be – „fejtette meg” az okokat Miroslav Grumic, amikor erről kérdeztük, aki szerint az első lehetőségénél ő is lehetett volna pontosabb. – Az első volt szerintem a legnagyobb helyzetem, aminél egy kicsivel lehetett volna jobban lőnöm. Szappanos lábbal védeni tudott, és a másik két lehetőségnél is bravúrokat mutatott be. Tényleg azt kell mondjam, csak a gól hiányzott, hiszen a játékunk szerintem nem volt rossz. Sőt, összességében egész jól futballoztunk, ezért éreztük úgy mindannyian, hogy legalább a döntetlenre rászolgáltunk. Nem csak nekem, de az első félidőben Radónak is volt egy nagy helyzete, az ellenfélnek a gólján kívül talán csak egy komolyabb ziccere volt még 0-0-nál. Fájó ez a vereség, mert a helyzetek alapján tényleg meg lehetett volna minimum a pontszerzés.

A „megszólított” Szappanos Péterrel természetesen mi is beszéltünk, aki 2014 és 2018 között védte a ZTE FC kapuját és tavaly nyáron igazolt Mezőkövesdre. A meccs embere lett korábbi csapata ellen, de nézzük, az ő szemszögéből milyenek voltak azok a védések…

– Először is örülök a győzelemnek és annak, hogy én is hozzá tudtam tenni a győzelemhez, de azért ez nem csak rajtam múlt. A csapat többi tagja szintén nagy munkát végzett – mondta Szappanos Péter. – Személy szerint nagyon készültem erre a meccs­re, a ZTE pedig felvállalta a bátor játékot, jól futballozott, s ez alapján bizakodó lehet az NB I-ben is. Mi egy kicsit hogy úgy mondjam még idény eleji formában játszottunk, elöl is pontatlanok voltunk, ezért lehetett az egerszegieknek több helyzete. Bevallom, az első védésemet érzem fordulópontnak, amikor Grumic lövését lábbal hárítani tudtam. A másodiknál meglepett, hogy be tudott fordulni, a harmadik védés volt talán a legkönnyebb, hiszen annál a Grumic-fejesnél végig láttam a labdát. Összességében örülök a győzelemnek, jó volt megint találkozni azokkal a játékosokkal, akikkel korábban együtt futballoztam. És még valami: a lefújás után én is odamentem az egerszegi drukkerekhez, mert velük is jó volt egy kicsit elbeszélgetni…

A ZTE FC szombatra kiírt mérkőzése – mint ismert – az FTC kérésére elmarad. A találkozóra elővételben megvásárolt belépőket – aki persze akarja – jövő hétfő és péntek között (10–17 óra) a ZTE pénztárainál visszaváltják. Aki pedig megtartja, számára ugyanez a belépő érvényes lesz a későbbi, pótolt mérkőzésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában