Hajszálra a döntőtől

2019.06.26. 20:12

Major Veronika sportpisztolyban 9. lett Minszkben

Major Veronika csupán rosszabb utolsó tí­zes sorozatával szorult ki a fináléból és végzett a kilencedik helyen női sportpisztolyban a minszki Európa Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövőversenyén.

MTI

Major Veronika most peches volt… Fotó: Szekeres

A keddi naphoz hasonlóan a szerdai 30 gyors lövést is két részletben teljesítette a 36 fős mezőny. A Befag Keszthelyi LK versenyzője, Major Veronika, aki már februárban tokiói kvótát szerzett, 289 kört ért el kedden, szerdán pedig remekelt, a 30-ból csupán hat kilencest lőtt, a 294 körrel pedig 583-ra „javította fel” eredményét. A kiváló második nap azonban nem ért döntőt, annak ellenére, hogy még a hatodiknak is 583 kör állt a neve mellett az eredményjelzőn. A 6. és a 7. helyezett ugyanis több belső tízessel zárt, míg a nyolcadik bolgár Antoaneta Boneva ugyanannyi belsőt lőtt, ám utolsó sorozata eggyel jobb lett, mint Majoré (98-97).

Major Veronika most peches volt… Fotó: Szekeres

– Vera szenzációs volt ma, és nagyon profin vette tudomásul az eredményt. Annyit mondott csak nekem, hogy most úgy tűnik, nem volt szerencséje, de majd legközelebb ott lesz a döntőben – nyilatkozott az MTI-nek Sinka László, a magyar szövetség főtitkára.

Péni István viszont bronz­érmet nyert a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában. Péni jó teljesítménnyel, 1177 körös eredménnyel jutott be a fináléba, míg a hétfőn légpuskában negyedik Sidi Péter 1166 körrel a 19. pozícióban zárt. Péni vállát nem nyomta a kvótaszerzés terhe, ugyanis Major Veronikához hasonlóan a februári indiai világkupán már biztosította olimpiai helyét.

Ám jutott még érem a magyaroknak a szerdai nap során az Európa Játékokon. A kajakos Kopasz Bálint 1000 méteren arany-, a Kárász Anna, Kozák Danuta kajakosduó pedig 500 méteren ezüstérmet szerzett szerdán a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében, amely idén a leg­jelentősebb kontinentális viadal a sportágban. A tavaly ebben a számban Eb-második, 22 éves Kopasz parádés versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt.

A magyar küldöttség, amelynek a mostani az első aranya Minszkben, jelenleg öt éremmel áll. MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában