Sport

2016.03.16. 19:26

Kanizsa Vízilabda SE: nagy lépés a felsőház felé

Nagykanizsa - Igazi rangadót nyert a férfi vízilabda OB I B-ben a Kanizsa VSE együttese a BVSC-Zugló II ellen, így nagy lépést tett a felsőházi rájátszásba kerülésért vívott küzdelmekben.

Kühne László

Kanizsa Vízilabda SE – BVSC-Zugló II 11-8 (2-0, 3-3, 4-3, 2-2)

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés. Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Birri G., Homonnai.

Kanizsa: Kiss Cs. - Fábry 2, dr. Kaszper 2, Kéri 3, Virt M., Cseh A., Cserdi I. 3. Csere: Pelle (kapus), Bakó 1, Klie, Kocsmár, Kovács Á. Edző: Simonka Ferenc.

Szemben a kanizsai Cserdi István veszi célba a BVSC II kapuját
Fotó: Szakony Attila

A találkozó előtt csoportjukban a második BVSC II-t korábban és idegenben már sikerült legyőzniük a mérkőzést megelőzően harmadik KVSE vízilabdázóinak, így hazai környezetben is a három pont megszerzése volt a cél. Az első öt percben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a kapusok magabiztosan védték a kísérleteket. A hazaiaknak időkérésük után sikerült is rendezniük soraikat és másfél perc alatt két akciógólt is lőttek: először Kéri Péter, majd Kaszper Gábor volt eredményes. A második negyedben felváltva estek a gólok, a védekezésre kevesebb hangsúlyt fektetett a felek. Kaszper ismét eredményes volt, Cserdi István szabaddobásból talált be, míg Kéri akciógólja már az 5-3-as vezetést eredményezte. A harmadik játékrészben a hazaiak tovább fokozták az iramot, négy akciógólt szereztek, sorrendben Kéri, Cserdi, Fábry József és Bakó Csaba volt a találatok szerzője. A záró felvonásban tovább növelte előnyét a házigazda, vezettek már öt góllal is, s onnan a fővárosi vasutasok már csak szépíteni tudtak az eredményen. Így például soraikból a volt kanizsai nevelés Rábavölgyi Zsombor is, aki a BVSC utolsó gólját lőtte... A kanizsai sikerrel a két csapat egyben helyet is cserélt a tabellán.

Simonka Ferenc: - A felsőházi rájátszás felé nagy lépést tettünk ezzel a győzelemmel, ráadásul a BVSC II ellen hat pontot vihetnénk magunkkal, ha csoportunkban az első négyben végzünk.

Jók: az egész kanizsai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!