Érmek az emlékversenyről

2019.06.12. 21:11

Jól szerepeltek a zalai asztaliteniszezők Veszprémben

Veszprémben a közelmúltban rendezték meg a nagy hagyományokkal bíró Dr. Nagy­őszi Sándor asztalitenisz-emlékversenyt, melyen Zala megyéből két iskola diákjai, valamint a nagykanizsai sörgyári csapat tagjai álltak asztalokhoz.

Benedek Bálint

A dobogón végzett zalai versenyzők csoportképe Fotó: a szerző

A viadallal az 1975-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Nagyőszi Sándor, a Veszprém Városi Asztalitenisz Szövetség elnöke, illetve nem utolsósorban kiváló nevelőedző előtt hajtottak fejet most már sokadszor a résztvevők. A szakember az egykori Bakony Vegyész NB I-es női csapatának alapítója volt, pályafutása során több felnőttválogatott versenyzőt is nevelt a sportágnak.

A dobogón végzett zalai versenyzők csoportképe Fotó: a szerző

Az idei megmérettetésen tizenöt egyesület, illetve „pingpongos” iskola képviseltette magát, gyakorlatilag az egész Dunántúlról indultak sportolók Győrtől Tol­náig. Zala megyét a Sörgyár SE, valamint a murakeresztúri és a nagyrécsei iskola képviselte. A versenyt ezúttal a legfia­talabbaknak, vagyis az újonc asztaliteniszezőknek rendezték, tehát U10, U11, U12 és újonc összevont kategóriákban lehetett indulni.

A legfiatalabbaknál, vagyis a 2009-ben, illetve később születettek között, az U10-esek kategóriájában a murakeresztúri Vargovics Maja nyert, ugyanitt a nagyrécsei Balogh Beatrix második lett. Az U11-es kategóriában (2008) a Sörgyár versenyzője, Muczárt Dorka győzött. Az egy évvel idősebbek közt a szintén kanizsai Söjtör Roland a 3. helyen végzett. Újonc összevont kategóriában a murakeresztúri Rákos Nóra ért el harmadik helyezést. Az érmesek mellett többen csak egy hajszállal maradtak le a dobogóról. A nagyrécsei Szabó Ferenc és Mezőfi Bendegúz, valamint a miklósfai Dervalits Balázs és a kiskanizsai Muczárt Boglárka a nyolc közé kerültek, és a négy közé jutásért estek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában