Sport

2009.08.25. 02:28

Hartai Attila nagy sikere

Újszász (kv) - A kanizsai Hartai Attila (Zemplén SE) kettős győzelmet aratott a Hungarian Open XIV. nyílt magyar nemzetközi lábtoll-labda bajnoságon. A versenyt az egyik hazai fellegvárában, Újszászon rendezték.

Kelemen Valéria

A XIV. Hungarian Openen tizenegy ország 228 versenyzője állt rajthoz. Zala megyét nagykanizsai, szepetneki és cserszegi lábtollasok képviselték, s nem is akárhogyan, hiszen összesen öt dobogós helyezést szereztek a rangos nemzetközi mezőnyben. A legnagyobb siker Hartai Attila (Zemplén SE) nevéhez fűződik, aki egyéniben és csapatban is az aranyéremig menetelt.Hartai Attila a 114 fős mezőnyben második kiemeltként indult a főtábláról, s magabiztosan haladt a döntőig, ahol régi nagy ellenfele, Tóth Gábor várta. Attila klasszis-játékkal 2:0-ra verte a hazaiak favoritját, s magasba emelhette a kupát. 

A még ifjúsági korú társai közül Huszár Emil került a be a legjobb 8 közé.A rekord-létszámú versenyen 43 férfi csapat küzdött az érmekért, s a szabályok lehetővé tették, hogy a ZSE első csapatába az irányító Takács Endre és az ütőjátékos Hartai Attila mellé az újszászi Tóth Gábor kerüljön harmadikként. Az alkalomra összeállt trió remekül muzsikált: viszonylag könnyedén jutott a döntőig, ahol az újszászi hármast is simán verve lettek kupagyőztesek.- Takács Endre csapatkapitányként kiválóan szervezte a játékot, mesteri labdáiból Attila sorra szerezte a pontokat, talpalásaival és ollózásaival kápráztatva el a közönséget. S a két kanizsai mellett az újszászi fiú a védekezésből és a támadásból is alaposan kivette a részét - értékelte a szereplést Budavölgyi Kálmán, a ZSE szakvezetője.Női csapatban (21) a Zepléni SE Prukker-Gozdán Ágota, Dominkó Dóra, Végh Dóra összeállításban sima győzelmekkel jutott a fináléba, ahol szervezett játékukkal még megnyerték az első játékrészt, ám utána a magukra találó újszásziak fordítani tudtak, s így övék lett a győzelem. 

A női egyéni 63 fős mezőnyében a cserszegi Mile Alexandra ezüst, a kanizsai Prukker-Gozdán Ágota pedig bronzérmet szerzett. Alexandra az elődöntőben még győzött a vietnami származású, de osztrák színekben induló Cam Tu Pham ellen, de a fináléban már nem bírt az újszászi Kapással, aki előtte Ágit búcsúztatta egy 2:1-es meccsen.A verseny alatt színvonalas sportkonferenciára is sor került, az EU Sporttal az európai polgárságért programja keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!