Az utolsó esély következik

2019.05.10. 20:00

Ha vasárnap a ZTE KK nem nyer Debrecenben, végleg kiszáll a harcból

A férfi kosárlabda NB I A csoportjában több mint egy hetes szünetet követően lép pályára ismét a Zalakerámia-ZTE KK csapata. Az egerszegiek vasárnap (18.00) az utolsó előtti fordulóban a DEAC vendégei, és még mindig él az esély arra, hogy a ZTE KK végül a rájátszásba kerüljön. Ám már csak egy esetben él tovább a remény: ha egerszegi siker születik.

Kerkai Attila

A debreceni Milos Borisov Bernaerd Thompson és Gulyás Milán (a labdával) szorításában a két csapat egerszegi találkozóján. Vasárnap ismét biztosan nagy harcot vívnak majd egymással

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Folytassuk is ezzel, ha pedig a DEAC győz, akkor számára él tovább ugyanez az esély. Igazi ki-ki mérkőzés következik, a debreceni alakulat kedvezőbb pozícióban van, és egy győzelemmel gyűjtött eddig többet. A középházban (6-10. hely) jelenleg a ZTE KK a 10. helyezett, két győzelemmel lemaradva a még play off-ot érő 8. pozíciótól, amit a Sopron birtokol.

A hét közben lejátszott találkozókon nyert a Sopron és a DEAC is, azonban a soproniaknak már csak egy mérkőzésük van hátra, éppen a ZTE KK elleni (május 15.). A DEAC még kétszer lép pályára, vasárnap után a szerdai zárókörben a Kecskemét vendége lesz.

A ZTE KK számára csak úgy nyílhat meg az út a rájátszásba, ha vasárnap legyőzi a DEAC-ot, majd szerdán a Sopront, ugyanakkor a debrecenieknek ki kellene még kapniuk majd Kecskeméten. Amennyiben a ZTE KK nem nyer vasárnap, nincs tovább értelme a számolgatásnak… Bencze Tamás vezetőedző is a DEAC elleni meccsre összpontosít, hogy megmaradjon az esély.

A debreceni Milos Borisov Bernaerd Thompson és Gulyás Milán (a labdával) szorításában a két csapat egerszegi találkozóján. Vasárnap ismét biztosan nagy harcot vívnak majd egymással
Fotó: Katona Tibor

– A középszakaszban a DEAC-ot sérülések sújtották, ám Manigat már játszhat, így komplettebb a csapatuk, azonban a mi keretünk is teljes – utalt arra a szakvezető, hogy együttesében korábban Thompson és Ware is sérülésekkel bajlódott. – Amikor legutóbb Debrecenben jártunk, simán kikaptunk, és megjegyzem, sok csapat nem nyert a DEAC otthonában. Azt gondolom, hogy nem ugyanazt a meccset játsszuk majd mi sem, mint akkor. Bízok benne, hogy szorosabb lesz, végre a végjátékban is bedobjuk a ziccereket és a büntetőket. Csak így lehet nyerni, ez hiányzott több középszakaszbeli meccsünk végén. Ehhez persze az kell, hogy jó döntéseket hozzunk a pályán, de bízom a csapatban. Csak győzelemmel tarthatjuk életben a reményeinket, hogy szerdán, a Sopron elleni meccsre is maradjon esély a rájátszásra.

A középház másik hétvégi találkozóján szombaton a Paks a Kecskemétet fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában