augusztusban áll rajthoz

2019.06.19. 18:30

Első magyarként indul a kanizsai Lubics Szilvia az Ultra Gobi 400-on

Lubics Szilvia nagykanizsai ultramaratonista első magyarként vehet részt augusztusban az Ultra Gobi 400 km elnevezésű viadalon.

MTI

Lubics Szilvia ennyit még nem futott sivatagban

Forrás: Archív

Fotó: MTI

Lubics szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a Góbi sivatag kínai részén megrendezendő, augusztus 9-én rajtoló meghívásos versenyen 25 kínai mellett 25 külföldi futó indulhat. A kihívás egy 400 kilométeres verseny, amelynek nehézségét a terep mellett az extrém időjárás és a rendkívül nagy hőinga­dozás okozza. A szintidő 147 óra, azaz augusztus 15-ig kell célba érniük a résztvevőknek.

Lubics Szilvia ennyit még nem futott sivatagban
Fotó: MTI / Archív

A futónő beszélt arról, hogy sivatagi futásban már van tapasztalata, de 400 kilométeres távon még nincs, mert 298 kilométer volt az eddigi leghosszabb versenye, és az aszfalton, kísérővel zajlott. Az Ultra Gobi 400 útvonala a Tibeti-fennsíkon vezet, ahol 2800 méter az átlagos tengerszint feletti magasság, a legmagasabb pont pedig 4300 méteren van.

– Az ilyen magaslat az asztmásoknak, mint amilyen én is vagyok, különösen megterhelő, ezért tudom, hogy lesz olyan szakasza a versenynek, ahol futás helyett majd gyaloglásra fogok váltani – mondta még el Lubics Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában