Ne legyen minitabella…

2019.04.01. 20:00

A ZTE KK-nál a végkimenetel elég sok ismeretlent tartalmaz

Tulajdonképpen nem történt meglepetés, az esélyesebb csapatok győztek a zalaiak ellen a kosárlabda élvonal hétvégi mérkőzésein. A nőknél véget ért az alapszakasz, szerdán kezdődik a rájátszás, a férfiaknál egy fordulót rendeznek, és az alapszakasz végső sorrendje most még egy sok ismeretlenes egyenlet…

Kerkai Attila

A labdával kékben a zetés Ware, aki Körmenden hét lepattanót is megszerzett Fotó: Szekeres Péter

A női NB I A-csoportban a ZTE NKK az alapszakaszgyőztes Sopron vendége volt. A házigazda 81-54-re győzött, de nincs ebben semmi meglepetés. A ZTE NKK-nál már nem is erre a találkozóra figyelnek. Szerdán ugyanis kezdődik a rájátszás, és az ötödikként végző ZTE NKK 18 órától a negyedik PEAC vendége lesz.

A férfi NB I A-csoportban az örökrangadón a Körmend nyert (96-86) a Zalakerámia- ZTE KK ellen. Az egerszegieknek voltak jó szakaszaik a mérkőzésen, de ha nagyon őszinték akarunk lenni, akkor el kell mondani: győzelmi esélyeik nem nagyon akadtak a találkozó során. Csak közel jártak ehhez, de éppen akkor hibáztak, amikor eddig a pontig eljuthattak volna. Erre utalt Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője is, amikor azt mondta a meccs után: egy bizonyos határt csapata nem tudott átlépni. Viszont azon dolgoznak, hogy javuljon a játék, és valljuk be, nincs jó szériában az elmúlt hetekben a ZTE KK. A márciusban lejátszott hat találkozóján egy győzelmet és öt vereséget könyvelt el.

A labdával kékben a zetés Ware, aki Körmenden hét lepattanót is megszerzett Fotó: Szekeres Péter

A körmendi vereséggel eldőlt, hogy nem lehet a ZTE KK a legjobb ötben, azonban a szombati, PVSK elleni hazai mérkőzést rendkívül fontos lenne megnyerni. A hétvégi fordulóban alaposan „megkeverte” az alapszakasz lehetséges végkimenetelét a Sopron győzelme az Alba Fehérvár otthonában. Szerdán rendeznek még egy korábbról elmaradt Paks–Alba találkozót is, aztán jön a hétvégi zárás. Ha a ZTE KK legyőzi a PVSK-t, akkor biztosan benne van a középházban (6–10. hely) a középszakaszra, és marad esélye kiharcolni a rájátszást. Vereség esetén, plusz a többi meccs alakulásától függően, kialakulhat olyan helyzet, hogy a 7–11. helyezett csapatok azonos mutatóval (12 győzelem és 14 vereség) álljanak. Ebben az esetben a sorrendről minitabella dönt, és egy csapat, amely az utolsó helyen áll majd, nem lesz tagja a középháznak. Jó lenne elkerülni, hogy a ZTE KK esetében is számolgatni kelljen…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában