Agafonov nélkül a ZTE KK

2019.05.14. 20:00

A zalaiak szerdán tét nélküli meccsen, a Sopron ellen zárják a bajnokságot

Tét nélküli mérkőzéssel zárja ma a középszakaszt és a teljes szezont is a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata. A kék-fehérek 18 órai kezdettel a Sopront fogadják, ám ha le is győzik, a rájátszásba már nem kerülhetnek be.

Varga Andor

A Sopron elleni márciusi alapszakaszmeccsen Szabó Zsolt (a labdával) 15 pontot és 9 lepattanót szerezve volt a 91-84-es zalai siker egyik fő letéteményese Fotó: archív/Pezzetta Umberto

A zalaiak a Debrecenben elszenvedett vasárnap esti vereség (100-79) óta tudják, hogy szerdán véget ér számukra a szezon. Ráadásul az a találkozó vezéráldozatot is követelt.

– Agafonov a félidőben jelezte, hogy ütést kapott a derekára, ezért a szünet után már nem is erőltettem a játékát – árulta el Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője. – A meccs után véres volt a vizelete, bevitték a debreceni kórházba, ahol megállapították: vérömleny keletkezett a veséjén. Csak kedden tért haza a kórházból, a Sopron ellen pedig biztosan nem lehet ott a pályán.

A Sopron elleni márciusi alapszakaszmeccsen Szabó Zsolt (a labdával) 15 pontot és 9 lepattanót szerezve volt a 91-84-es zalai siker egyik fő letéteményese Fotó: archív/Pezzetta Umberto

Az idő előtti szezonzárásnak természetesen nem örülnek az egerszegiek, Bencze Tamás pedig már halad az okok keresésével.

– Nem ilyen végkifejletre számítottunk, különösen az első félévi produkciónk után nem – fogalmazott a tréner. – Rendkívül sérülékeny volt a keretünk, főleg Horváth Ákos tavaly nyári kiesése után, a felnőtt játékosoknál pedig február közepétől jött a törvényszerű visszaesés. A rengeteg játékperc lecsapódott sérülésekben. Illetve azt a nyomást sem lehet akármeddig viselni, hogy a kezdő ötös tagjai tudták: ha közülük hárman jól játszanak, bárki ellen van esélyünk, ha viszont csak ketten, akkor bárhol kikaphatunk.

Egy esetleges szerda esti vereségen már nem múlik semmi a ZTE számára, és ugyanígy következmények nélküli marad a győzelem is. De ezzel együtt nem vitás, hogy az utóbbi a céljuk.

– Sportemberek vagyunk, tartozunk a saját önbecsülésünknek azzal, hogy mindent megteszünk a sikerért – folytatta Bencze Tamás. – De jár a szép végszó a szurkolóknak is, azoknak, akik minden viszontagság ellenére a végsőkig kitartottak mellettünk. Nem lesz azonban könnyű dolgunk, hiszen az ellenfél motivált lesz, egy siker nekik play off-ba kerülést jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában