Sport

2017.05.02. 18:50

Az egerszegi klubok tagjai eredményesen szerepeltek a diákolimpián

Zalaegerszeg - Jól szerepeltek a zalaegerszegi karateklubok a Budapesten rendezett Ippon Shobu karate diákolimpia országos döntőjében.

Kerkai Attila

Idén tizennegyedik alkalommal a fővárosban került megrendezésre az Ippon Shobu karate diákolimpia, melyen 50 klub részéről 594 nevezés érkezett. A növendékek természetesen ezúttal iskoláik színeiben léptek tatamira.

Szalai Rebeka sem tért haza érmek nélkül Fotó: Archív

A Toriki KHKE sportolói közül a IX. korcsoportban (14 évesek) Vida Réka (Z. Dózsa) első helyet szerzett küzdelemben. Forintos Fruzsina (Z. Dózsa) szintén a IX. korcsoportban szerepelt, aki ezüstérmes formagyakorlatot mutatott be. A gellénházi Vugrinecz Attila (dr. Papp Simon iskola) a IX. korcsoport 3. helyén végzett küzdelemben.

ZSKE tagjai, edzőjükkel, Molnár Tamással

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület versenyzői is ott voltak a diákolimpián, akik szintén nagyszerűen szerepeltek. A legeredményesebb közülük Szekér László (Z. Csány SZKI) volt, aki kumitében aranyérmet szerzet a népes mezőnyben a 17 éveseknél. Kovács Dominika Hanna (Egervár) formagyakorlatban és kumitéban is a 2. helyet szerezte meg a 12 évesek mezőnyében. Dömötör Dávid (Z. Ady, 13 évesek) és Lőcsei Lili (Z. Eötvös, 9 évesek) is kitűnően szerepeltek. Mindketten a 2. helyet szerezték meg a nagyszámú és erős mezőnyben.

Toriki KHKE érmes versenyzői Takács Ferenc edzővel

A szintén megyeszékhelyi Japán Út Harcművészeti Egyesület tagjai közül Az egerszegi Petőfi iskola tanulója, Szalai Rebeka a 13 éveseknél küzdelemben második, formagyakorlatban pedig első helyezést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!