Sport

2017.04.14. 17:35

A ZTE KK vasárnap folytatja: a Falco KC-t fogadja

Zalaegerszeg - Hétközi szabadnapja után vasárnap ismét "munkába áll" a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata. Az NB I A-csoportjában a felső ház újabb körében Zalaegerszegen 18 órától fogadja a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesét.

Kerkai Attila

A ZTE-Falco párosítás önmagában is lázba hozza a két csapat szurkolótáborát, hát még úgy, hogy a későbbi rájátszás szempontjából sem mindegy, hogy melyik csapat hányadik helyen zár a felső házi szakasz után. A ZTE KK csütörtökön pihent, ugyanakkor a Falco KC egy vasi derbin jutott túl, de simán kikapott Körmenden. Bencze Tamás, az egerszegiek vezetőedzője természetesen személyesen tekintette meg a szomszédban a vasi rangadót. Csapatával kapcsolatban azt nevezte jó hírnek, hogy igazából nincs hír...

- Minden rendben van, mentálisan és fizikálisan egyaránt, s jól jött, hogy hét közben nem kellett játszanunk - mondta el a pénteki edzés után Bencze Tamás. - Három kemény és szoros mérkőzést játszottunk, melyből kettőt megnyertünk úgy, hogy a rotációnk szűkült. Ami azért biztató, mert úgy tűnik, hogy bírjuk ezt a ritmust, és megvan a kellő taktikai repertoárunk. Ezúttal több időnk volt készülni az újabb csatára és azt gondolom, hogy ez még jól is jöhet. A Falco KC kikapott Körmenden, de a második félidőben már kellően agresszív volt. Teszem azt is hozzá: a nagy különbség abból is fakadt a Körmend javára, hogy extrán dobott.

Jerrel Wrightra is számíthat már a magas posztokon Bencze Tamás, és az ő adottságait is kihasználhatja a ZTE KK Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE KK a Falco együttesével a mostani szezonban kétszer találkozott: Egerszegen győzött, Szombathelyen kikapott. Azt kérdeztük a folytatásban a zalai szakvezetőtől, hogy az előzmények a mostani szakaszra számítanak-e.

- Szerintem igen, gondolok arra, hogy a legutóbbi meccsünkön mi rosszul dobtunk, a vasiak viszont fontos kosarakat szereztek a kellő pillanatokban - mondta Bencze Tamás. - Azon kell változtatnunk, hogy ne csak a küldő dobásokra fókuszáljunk, hanem használjuk minél jobban a belső posztokat. Kemény ellenfélre számítok, a Falco jó csapat, öt légióssal és remek magyar játékosokkal. Ebben a csatában benne van az is, ha mi nagyon jól játszunk, akár simán is nyerhetünk, de persze egy nagyon szoros csata is kialakulhat. Amúgy is, ez egy olyan párharc, amin a közönség általában nem szokott unatkozni, s csak nyerhet. Vagy jó meccset játszik a két csapat, akkor azért, ha meg kevésbé, akkor meg garantált a jó hangulat és persze az izgalmak. A húsvét ellenére ezért várom azt, hogy sokan lesznek a lelátókon.

A felső ház középszakaszának csütörtöki találkozóin: Körmend-Falco KC 102-86, Alba Fehérvár-Szolnoki Olaj KK 82-75.

1. A. Fehérvár 29 22 7 2411 - 2173 0.879

2. Körmend 29 20 9 2518 - 2232 0.845

3. ZTE KK 29 19 10 2512 - 2408 0.828

4. Szolnok 30 19 11 2532 - 2364 0.817

5. Falco KC 29 18 11 2387 - 2282 0.810

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!