Sport

2017.03.26. 18:03

A felsőházba jutott a ZTE KK!

A férfi kosárlabda NB I A csoportjában az alapszakasz utolsó fordulóját rendezték vasárnap.

Kerkai Attila

A felsőházba kerülés szempontjából a ZTE KK számára döntő jelentőségű volt a paksi vendégszereplés. Az egerszegiek hosszabbítás után csikarták ki a győzelmet, amivel a felsőházba jutottak.

Atomerőmű SE Paks – Zalakerámia-ZTE KK  90-97(23-21, 21-15, 19-25, 20-22, 7-14)

Paks, 800 néző. Jv.: Cziffra, Farkas, Gál.

Paks: Kovács Á. 10/6, Battle 22/9, Samenas 12/9, Watkins27/3, Tiby 10/6. Csere: Gilbert 3/3, Medve 3/3, Will 3/3.  Vezetőedző: Teo Cizmic.

ZTE KK: Ubilla 26/9, Norfleet 10/6, Benke 16/3, Szabó Zs. 22/9, Drungilas 12. Csere: Mohácsi 6/3, Wright 5,  Kis R.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Pakson zárta tehát alapszakaszbeli szereplését a ZTE KK, amely számára  itt dőlt el, hogy a középszakaszt a felső házban, vagy a középházban folytatja. A házigazda Paks szempontjából ennek a találkozónak már nem volt tétje, hiszen az eredménytől függetlenül biztosan az alsóházban folytathatta. A ZTE KK  nagyon határozottan kezdett, gyorsan ellépett 5-11-re, viszont a Paks a magas posztokon erősnek bizonyult Watkins és Tiby révén. A zalaiak  előnyüket, ám mindenképpen szorosabb lett az állás, sőt az ASE fordított (23-21). Közben figyelni kellett a többi eredményre is. A ZTE KK a  felső házba kerülésért a Kaposvárral futott versenyt, amely Szegeden lépett pályára. Egerszegi siker esetén bármit játszhatott a Kaposvár, nem tudta volna megelőzni a zalaiakat, ZTE-vereség esetén pedig a somogyiaknak is ki kellett kapniuk, hogy Mohácsiék végezzenek előrébb. Ám nem a számolgatással voltak elfoglalva a zalai játékosok a pályán, hanem keményen kellett küzdeniük. A Paks ugyanis úgy hajtott, mintha még múlna számára bármi is ezen a mérkőzésen, vezetett (38-34).

 

A második félidő büntetődobásokkal kezdődött, hiszen az első játékrész technikai hibával ért véget, amit Bencze Tamás ellen ítéltek. A játék pedig paksi kosarakkal folytatódott,s először kúszott a hazai előny tíz pont fölé (50-39). Drungilast ápolni kellett, a térdét fájlalta, s nem ment a ZTE-nek. A pályán lévők nem tudhatták, de a Szeged vezetett a Kaposvár ellen, ám  biztos, ami biztos, Szabó Zsolt két triplájával újra feljött a ZTE (54-52). Sőt,  ő fordított (57-59), s ezek az ő percei voltak. Az utolsó negyedet mégis a Paks kezdhette előnnyel, de Ubilla jó megoldásai ellenére  sem tudta visszavenni a vezetést a ZTE KK. Az egerszegi tábor  nem lankadt, hajtotta övéit, Norfleet kosarával pedig két perccel a vége előtt fordítottak az egerszegiek (77-78). Tipikus egylabdás meccs lett a találkozóból, de nem született döntés (83-83). Következett az ötperces hosszabbítás, amit a ZTE KK nyert meg, ahogy a mérkőzést is és a felsőházba jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!