Sport

2017.02.22. 17:38

Szlovénia magabiztosan nyert Egerszegen

Zalaegerszeg – Szerdán felkészülési mérkőzést játszott egymással Zalaegerszegen a magyar és a szlovén futsal válogatott. A magasabban jegyzett Szlovénia biztosan nyert, s azt lehet hiányolni, hogy a mieinknek nem sikerült gólt elérniük.

Kerkai Attila

Magyarország – Szlovénia 0-5 (0-3)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, 400 néző. Jv.: Kovács G., Farkas B., Mód (Vass).

Magyarország: Tóth Gy. - Németh P., Horváth N., Klacsák, Komáromi. Csere: Rábl, Harnisch, Vas, Tatai, Gál, Bita L. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Szlovénia: Bratic – R. Mordej, Cujec, Osredkar, Fetic. Csere: Govekar (kapus), Martic, Sirok, Tilen, Ceh, Fidersek. Szövetségi kapitány: Andrej Dobovicnik.

Gólok: 0-1 (Sirok, 11.), 0-2 (Ceh, 12.), 0-3 (Fidersek, 15.), 0-4 (Tilen, 32.), 0-5 (Ceh, 37.).

Az egerszegi edzőtáborát töltő magyar futsal válogatott előbb az Európa-bajnoki selejtezőcsoport helyszínére, áprilisban Azerbajdzsánba készül, ám igazából Szlovénia lenne a végcél. A következő Eb-t ugyanis itt rendezik 2018 elején, így a tegnapi vendég jövőre a házigazda lesz. Nem kell selejteznie, automatikus résztvevője lesz a jövő évi kontinensvetélkedőnek. A szlovénok építkezhetnek, méghozzá nyugodtan, a magyar válogatottra viszont kemény csaták várnak Azerbajdzsánban.

Sito Rivera csapatából ezúttal hiányzott a legjobb magyar játékos, Dróth Zoltán.  A szlovén a magasabban rangsorolt együttes, hiszen a világranglistán a 13. helyen áll, míg a magyar a 30., s ennek megfelelően a vendégek kezdtek veszélyesebben. Lőttek egy „súrolós" kapufát, pontosabban járatták a labdát, a mieink kontratámadásaikkal próbáltak veszélyeztetni.  Az NB II-es Dunakeszi csapatából meghívót kapó, egyébként egerszegi Bita László külön szurkolótábort kapott, s pályára lépésekor kisebb ováció fogadta. Továbbra is a szlovén csapat irányított és az első félidő közepén egy percen belül kétszer is betalált kijátszott akciók végén. Tóth Gyula kapusnak még nagyokat is kellett védenie, ahogy a másik oldalon Rábl próbálkozásánál a szlovénok hálóőrének is.  Ám jött az újabb szlovén gól (0-3), s nem lehetett elégedett a magyar kapitány az első félidei játékukkal.

A második félidőt azonnal vészkapussal kezdte a magyar együttes, de az emberelőnyt nem sikerült kihasználni. A szlovénok jól védekeztek, de ami a döntő volt, hogy higgadtan, mindenféle kapkodás nélkül, ami összességében is jellemezte játékukat. A 25. percben Dávid lefordulása után Rábl került jó helyzetbe, de lövésébe belekapott a szlovén kapus, pedig ez bemehetett volna...  Az látszott, hogy sok helyzete nem lesz ezen a mérkőzésen a mieinknek, úgyhogy azzal a kevéssel, ami adódott kellett volna jobban sáfárkodni. A mérkőzés viszont alapvetően felkészülési volt, így Sito Rivera sokat cserélt, kereste a legjobb megoldást. Aztán egy labdavesztésnél kihasználta az üres kaput a vendégcsapat, amivel már négy góllal vezetett, majd még egy védelmi hibát is kihasznált és Ceh beállította a végeredményt (0-5).  Szlovénia nyert, hiszen az övék a jobb csapat, amit a pályán is bizonyított.

A két válogatott csütörtökön is megmérkőzik egymással, de az a találkozó már zárt kapus lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!