Sport

2016.12.13. 19:10

Hatmeccses veretlenségi szériával zárták az évet

Nagykanizsa - A Kanizsa VSE OB I B-s vízilabda együttese újabb biztos győzelmet aratott a bajnokságban, így már hat meccsesre nyújtotta veretlenségi szériáját és az ötödik helyről várja a februári folytatást.

Kühne László

Kanizsa Vízilabda SE - A-Híd OSC Újbuda II 16-6 (3-2, 3-0, 6-3, 4-1)
OB I B B-csoport férfi vízilabda-mérkőzés. Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Kiss A., Homonnai.

Kanizsa VSE: Kiss Cs. - Kaszper dr. 1, Rábavölgyi 1, Virt M. 2, Szepesi 1, Kéri 2, Cserdi I. 2. Csere: Pelle (kapus), Bakó 3, Klie 1, Szécsi dr. 2, Skriba, Gulyás 1, Sipos. Edző: Simonka Ferenc.

Kéri Péter, a KVSE játékosa ( a labdával)  két góllal járult  hozzá csapata év végi fontos sikeréhez Fotó: Szakony Attila

A bajnokság alapszakaszának első körében 12-10-es vereséget szenvedett a Kanizsa VSE az OSC II-től, ugyanakkor a kanizsaiak az ötmeccses veretlenségi szériájuknak is köszönhetően az esztendő utolsó bajnokiján a győzelem reményében szállhattak vízbe. Az első negyedben Virt Mátyás centerből szerzett vezetést, a vendégek azonban fordítottak. Klie Ferenc emberelőnyös találatával és Szécsi Dávid büntetőjével aztán a hazaiak visszavették az előnyt. A második negyedben feljavult a vendéglátók védekezése, Kiss Csaba magabiztosan hárította a vendégek próbálkozásait, támadásban pedig három akciógólt is szerzett a Kanizsa VSE, sorrendben Kéri Péter, Kaszper Gábor és Cserdi István volt eredményes.

A harmadik felvonásban tetszés szerint értékesítette helyzeteit Simonka Ferenc legénysége, innentől picit a figyelem alább is hagyott védekezésben, de a győzelem akkor már nem forgott veszélyben és a záró nyolc percben már csak a gólkülönbség aránya volt kérdéses.

Simonka Ferenc: „Jó játékkal nyertük a mérkőzést és az utolsó hat meccsünkkel jó alapot teremtettünk a tavaszi folytatáshoz."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!