Sport

2016.11.11. 16:11

Sakk: újabb forduló - Az Aquaprofit idegenben, a Z. Csuti itthon

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - A sakkozók NB I-es csapatbajnokságának címvédője, az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK együttese az Aquaréna Kőbánya SC vendége lesz vasárnap.

Kerkai Attila

A Z. Csuti-Hydrocom SK hazai asztalok mellett fogadja a Haladást.

A Nagykanizsa az első fordulóban 10:2-es győzelmet aratott és a fővárosban folytatnák a jó kezdést.

- A kőbányaiak is erősödtek a tavalyi keretükhöz képest, vagyis a múlt szezonbeli 11:1-ből nem szabad kiindulnunk - vezette fel a hétvégi mérkőzésüket Papp Nándor csapatvezető. - Az első hét játékosuk ezúttal csupa külföldi, szerbek és ukránok, ha ők ülnek az első asztalokhoz, biztosan nem lesznek gyengék. Komolyan készülünk tehát, már csupán azért is, hiszen nekünk van öt játékosunk, akik az újvidéki Európa Kupa küzdelmeiben ültek asztalhoz. A szerbiai esemény vasárnapra befejeződik, reméljük, sakkozóink nem lesznek túlzottan fáradtak az előző heti csapatmeccsek végett.

A Z. Csuti-Hydrocomp SK vasárnap 11 órától a klub termében (Zeg., Kispest u.) fogadja a Haladás-Infraplant. Az egerszegiek a nyitányon 7:5-re kaptak ki a bajnoki ezüstérmes Pakstól, most a bronzérmes következik.

- Ahogy a bajnokság előtt is mondtam, nem lesz könnyű menet az első három forduló, hiszen a Paks, a Haladás, majd a bajnok Aquaprofit NTSK lesz az ellenfelünk - mondta Horváth Tamás, a Z. Csuti szakmai vezetője. - Most, a vasiak ellen bátrabban mondhatom, hogy egy szoros mérkőzésben bízok, de így is ők az esélyesebbek. A Haladás ellen erősebbek leszünk, hiszen ezúttal asztalhoz tud ülni nagymesterünk, Szabó Gergely, aki az első körben hiányzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!