Sport

2016.11.25. 17:45

Zalai sportoló az irányító és csapatkapitány is!

Zalaegerszeg - Next Generation Bowl elnevezéssel rendeztek amerikaifutball-tornát Bécsben, melyen a magyar U13-as, U15-ös és U19-es válogatott is pályára lépett.

Varga Andor

Utóbbi csapat Ausztria hasonló korú válogatottja elleni mérkőzése volt a nap fénypontja - zalai szempontból kétszeresen is. Az összecsapáson ugyanis végig a zalaegerszegi Puschmann Bence volt az irányító, sőt, ő volt a válogatott csapatkapitánya is.

- Bence kicsit lámpalázasan kezdett, de aztán felvette a ritmust, és végig tudta vezetni a csapatot - mondta a szintén zalai Orsós Attila, aki edzőnek tanul és gyakorlati idejét tölti a válogatottnál.

Puschmann Bence válogatott szerelésben, a bécsi meccsen Fotó: Orsós Attila

A mérkőzést pont nélküli első félidő után az egyre nagyobb erőnléti fölénybe kerülő osztrákok 31-0-ra nyerték meg. A magyar válogatott egyébként Európa-bajnoki selejtezőre készül. A jövő évi, szerbiai tornán a házigazdák mellett az olasz és az orosz csapat lesz az ellenfél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!