Sport

2016.10.17. 19:04

Legyőzte a Ferencvárost a Göcsej SK

A férfi futsal NB I rangadóját vívta hétfőn este a Göcsej SK és a Ferencváros. Mindkét csapatnak fontos volt a győzelem megszerzése, ami a pontosabban játszó Göcsejnek sikerült.

Jóna István

Göcsej SK- FTC Futsal - Fischer Klima 2-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 600 néző, Jv: Vass István (Tamási, Imrő)

Göcsej SK: Balikó, László, Apatini, Kottán, Nagy, csere: Cseresnyés, Gorjanácz, Szőke, Horváth E., Németh, Horváth D., Gugcsó, Tóth, Koronczai edző: Bagó Gábor

FTC Futsal: Sikur, Komáromi, Andorka, Birinyi, Kulik, csere: Karacs, Horváth, Borsi, Szabó, Lak, edző: Csernai Gábor

Gólszerzők: Nagy, Apatini,

Fotó: Katona Tibor

A mérkőzés elején feltolta a védekezését a félpályára a hazai csapat és próbált labdaszerzésből támadásokat szervezni. Az első öt percben főleg mezőnyjátékot produkáltak a csapatok. Az első nagy lehetőség a Göcsej előtt adódott, amikor a 6. percben Horváth Elemér lépett meg a bal szélen és lövése a kapufán csattan. Egy perccel később, Nagy lövésénél a felsőléc mentette meg a vendégeket a góltól. Magához ragadta az irányítást a Göcsej és kemény, határozott védekezésből rendre helyzeteket dolgoztak ki. A félidő felénél Németh cselezte magát tisztára a vendég kapuval szemben és lövése a kapufán csattant. A 13. percben remek passzjáték végén László Dávid lőhetett, de lövését Sikur kapus védte. Az első komolyabb vendég helyzetet a 14. percben jegyezhettük fel. A félidő hajrájában egyre jobban felvette a játék ritmusát a vendégcsapat és Balikó kapusnak is többször kellett védenie. A 19. percben megszerezhette volna a vezetést a Fradi. Andorka kapott remek indítást és egyedül vezethette a hazai kapura, de Balikó lábbal remekül hárította a ziccert. A félidő utolsó pillanata még tartogatott meglepetést. Nagy Gergő vette le a játékszert középen és a kapu felé fordulva a hálóba lőtt, így egygólos előnnyel mehetett a Göcsej pihenőre.

Mindkét oldalon egy-egy nagy helyzet maradt ki a nagyszünet utáni első percben. A házigazda ott folytatta, ahol az első félidőben, míg a Ferencvárosnak kockáztatnia kellett. A 25. percben Komáromi egyenlíthetett volna, de lövését a kapufa hárította. A folytatásban sűrűsödtek a vendég helyzetek és a hazaiak kicsit elbizonytalanodtak. A 29. percben Horváth Detre szerzett labdát a félpályánál és remekül hozta helyzetbe Apatinit, aki nem hibázott (2-0). Kétgólos hátrányban a vendégek lehozták a kapusukat és öt mezőnyjátékossal próbáltak gólt szerezni. A 36. percben Nagy bombáját tolta ki a vendégek kapusa, majd László maradt le egy beadásról. A 38. percben Németh Péter ollózott látványosan a ferencvárosi kapu előtt. A hátralévő időben az eredmény nem változott így a hazaiak megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

A Göcsej remekül felkészült a rangadóra és jó védekezéssel és pontos támadójátékkal nőtt a fővárosiak fölé.

Bagó Gábor:- Nagyon fegyelmezett játékkal, óriási küzdeni tudással ismét bebizonyítottuk, hogy nem lehet minket leírni!

Csernai Gábor:- Csapatom játékával nagyon nem vagyok megelégedve, egyáltalán nem azt játszottuk, sőt mélyen tudásunk alatt teljesítettünk. A mérkőzésben nem sok értékelhető futsal esemény történt. Szomorú vagyok, mert két ilyen gólt még NB II-ben sem szabadott volna kapni. Gratulálok a Göcsejnek!

A következő fordulóban, október 24-én az Aramis SE vendégeként játszik a Göcsej SK.

Ezek is érdekelhetik