Sport

2016.10.19. 20:15

Ma este ismét hazai pályán játszik a Zalakerámia-ZTE KK

Zalaegerszeg - Másfél hét kényszerű szünet után, csütörtök este hét órától a Városi Sportcsarnokban a Szeged ellen folytatja a bajnokságot a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.

Jóna István

Az egerszegiek október 9-én, a nyitófordulóban az Alba Fehérvár ellen vesztesen (65-71) voltak kénytelenek elhagyni a hazai pályát. A második fellépés előtt Bencze Tamás vezetőedzőtől arról érdeklődtünk, vajon jót tett-e a szünet a csapatnak.

- Szerintem jól jött ez a tíz nap, mert így az első meccsen látott hibákat ki tudtuk javítani, illetve a gyorsindításos és a kettő-kettő elleni védekezésünket is tökéletesíthettük - mondta a szakember. - Két alapemberünk, Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balász hiánya természetesen nem válik előnyünkre, de megpróbáltuk hétfőtől velük együtt gyakorolni a Szeged elleni taktikát.

Bencze Tamás hozzátette, hogy a Szegedet (mely egyébként eddig szintén egy vereségen, és a zalaiakénál is nagyobb bajnoki szüneten van túl, hiszen október 7-én kapott ki odahaza 66-58-ra a Körmendtől) nem szabad lebecsülni, hiszen remek légiósokat igazolt. A bolgár válogatott Lilov 22 ponttal, a szerb Sulovic pedig 11 lepattanóval bizonyított a Körmend ellen is. Igaz, a többi Tisza-parti légiós kicsit elmaradt a várakozásoktól.

Az egerszegi Szabó (fehérben) védekezik az albás Shepard ellen   Fotó: Katona Tibor

- Fiatal csapata van Nicola Lazicnak, például korosztályos magyar válogatott játékosokkal - fogalmazott az egerszegi edző. - Biztosan nehéz lesz ellenük játszani, de hazai pályán mindenképpen győznünk kell.

A ZTE KK-ban mindenki egészséges, egyedül csak Fekete Viktor sérülés utáni rehabilitációja van még folyamatban. És a 3x3-as világbajnokságról hazatért játékosok is készen állnak az újabb bajnoki megmérettetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!