Sport

2016.10.19. 16:35

Bemelegítettek az Eb-re a lábtoll-labdások

Nagykanizsa - Az elmúlt hét végén a Zsigmondy-csarnokban rendezték meg a 20. lábtoll-labda ifjúsági országos bajnokság küzdelmeit. A viadal keretében a házigazda Zemplén SE játékosai három bajnoki címet tartottak idehaza.

Kühne László

A nagykanizsai lányokat ezúttal Kunics Réka vezérelte, aki nyert egyéniben, illetve a társakkal csapatban is. A testvére, Kunics Bence által irányított zemplénes fiúk a csapatok versenyében végeztek az élen a korosztályos országos bajnokságon. De a rendező klub további érmet is szerezett: fiú egyéniben az egyik legtehetségesebb nagykanizsai versenyző, Horváth Gergő nagy csatában gyarapította éremgyűjteményét egy ezüsttel.

A kiegyenlített mezőnyt egyébként összesen 84 lábtollas, egyben 13-13 fiú és leány csapat alkotta. A zemplénes lányok (Balogh Eszter, Kunics Réka, Tukszár Zsófia) szinte csak felmondták a kötelező leckét újabb sikerükkel, mivel ők már a kisteleki Európa-bajnokságra készülnek, ahol ráadásul ebben az évben már megvédeni lesz alkalmuk korábban megszerezett bajnoki címeiket.

Látványos és bravúros megoldásokat láthattak a nézők az ob-n  Fotó: Gergely Szilárd

A fiú csapat (Bencsik Martin, Horváth Gergő, Kovács Marcell, Kunics Bence, Tolnai Gergely, Sziva Botond) már csak a hagyományok tiszteletéből is az élen végzett, mivel ötödik éve nem találnak legyőzőre ebben a kategóriában. Fiú egyéniben Horváth Gergőt csak három szettben tudta megállítani újszászi ellenfele a fináléban.

A Zemplén SE válogatott leányai (Balogh Eszter, dr. Farkas Martina, Kunics Réka, Morvai Noémi, Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma) október 21-én Kistelekre utaznak, ahol az Európa-bajnokságon bizonyíthatják tudásukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!