Sport

2016.09.09. 15:25

Nem lehet megállás - A ZTE FC-nek a Budaörs ellen is nagyon kell a 3 pont

A mezőny számára kéthetes, míg a ZTE FC-nek tíznapos szünetet követően folytatódik a labdarúgó NB II sorozata. A kék-fehérek vasárnap 18.00 órától a Budaörs csapatát látják vendégül.

Kühne László

Mint ismert, a ZTE FC-nek a bajnoki szünetben a korábban félbeszakadt Cegléd elleni találkozóját is pótolni kellett, de örömmel tették ezt az egerszegiek, hiszen győzelmük a harmadik helyre röpítette őket. Szó szerint, hiszen a mezőny oly sűrű, hogy például a zalaiaknak a három pont 13 helyezést jelentett előre, s ez is mutatja, hogy most vasárnap mennyire fontos lenne Csató Sándor együttesének az újabb siker.

A szakvezetővel viszont a folytatás előtt arról váltottunk szót: sikerült-e a tervek szerint kihasználni a szünetet, illetve, a keretben is akadtak változások, mennyire tudták az új fiúkat beépíteni.

- Úgy terveztük, hogy a balmazújvárosi mérkőzésünk után kapnak a fiúk egy kis szünetet, de ez nem jött össze, így a múlt csütörtöki fellépésünket követően kaptak három napot - válaszolt Csató Sándor. - Kedden kezdtük a munkát és szerencsére különösebb zökkenők nélkül. Jakab Dávid és Bobál Gergely érkezett augusztus végén, ők még nem játszhattak a Cegléd ellen, viszont nem számítanak ismeretlennek sem.

A ZTE FC két játékosa, Patvaros Zsolt és Nagy Tamás (mindketten kékben) összpontosítanak az ellenfél játékosainak mozdulatára. A Budaörs ellen is nagyon kell koncentrálni a siker érdekében
Fotó: Pezzetta Umberto

Keretünk tagjai közül többen játszottak már valamelyikükkel egy csapatban akár Dunaújvárosban, vagy az MTK-nál, illetve a Bp. Honvédnál, így könnyebben ment a beilleszkedésük. Mindketten edzésben voltak korábbi csapataiknál és szerepet is kaptak az NB I-ben, de persze éppen azért jöttek hozzánk, hogy még több játéklehetőséghez jussanak.

Csató Sándor azt is elmondta, jelenleg a fiatal Végh Gábor sérült, aki meghúzódott a legutóbbi mérkőzésen, Daru Bencére rákérdezve pedig pozitív válasz érkezett. Vagyis, az NB II-es gólkirály kiheverte korábbi sérülését.

- Darut egyszerre két sérülés is hátráltatta, de úgy néz ki, hogy kikeveredett ezekből - folytatta a szakvezető. - Ő is hadrafogható, vagyis a mindenkori kezdőcsapat összeállítása akár fejtörést is okozhat. Meg kell találni a legjobb megoldást, ám annyira sűrű lesz az elkövetkező két hét programja, hogy aki az egyik mérkőzésen esetleg kimarad, a következőn szinte biztos, hogy szerephez jut.

Rátérve az újabb hazai találkozóra, a Budaörs tavaly az egyik meglepetéscsapatnak számított, gyakorlatilag szinte végig az élcsoportban tanyázott, a mostani bajnokságban viszont már hullámzóbb a teljesítménye. Ennek fényében milyen mérkőzést vár Csató Sándor?

- A Budaörs átalakuláson ment át, három-négy játékos távozott tőlük és ők is fiatalítani próbálnak - jellemezte a szakvezető a vasárnapi ellenfelet. - Ami nem változott, hogy egy harcos együttes, amit fel kell törni, hiszen hasonlóan a többi csapathoz, most is arra számítok, hogy beállnak ellenünk. Most jellemző a mezőny legtöbb tagjára, hogy mindeki megpróbálja a hazai meccseit hozni, idegenben pedig elcsípni egy-egy pontot. Éppen emiatt várom azt, hogy a mezőny nem fog nagyon szétszóródni a folytatásban sem, megmarad a kis különbség a csapatok között. Emiatt lesz és van még nagyobb jelentősége minden pontnak, így csapatomnak itthon nyernie kell a Budaörs ellen, ez nem lehet vitás.

Az NB II 8. fordulójának további programja. Vasárnap, 16.30: Dorog-Kozármisleny, Nyíregyháza-Szeged 2011, Mosonmagyaróvár-Balmazújváros, Vác-Soroksár, SZEOL SC-Kisvárda, Békéscsaba-Sopron, Cigánd-Puskás Akadémia. 16.45: Csákvár-Szolnok. 18.00: Siófok-Cegléd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!