Sport

2016.06.08. 15:50

Bronz az Eb-ről - Sáska Szandra megcélozza a vb-t

Zalaegerszeg - Legutóbb ősszel írtunk Sáska Szandráról, aki akkor nemzetközi sikert ért el sportmodell kategóriában egy bécsi testépítő versenyen. Most erre is rátett egy lapáttal az egerszegi hölgy: Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

A WBPF (World Bodybuilding & Phisique Sport Federation) szövetség által Budapesten megrendezett fitnesz Európa-bajnokságon a 30 év feletti és 165 cm alatti sportmodellek kategóriájában a jogászként dolgozó dr. Sáska Szandra bronzérmes lett. A versenyző ezt az érmet a bécsi győzelménél is többre tartja. Mint mondta, sportágában két szezon van, a tavaszi és az őszi, és a mostani kontinensvetélkedő volt előbbi zárása.

- Először vettem részt Európa-bajnokságon, amire már a télen elkezdtem a felkészülést - avatott be a részletekbe. - Igazából az utolsó egy hónap volt kemény, amikor már a szigorú diéta mellett edzettem, de ez természetes. A mezőny, mint mindig, erős volt. A felkészülésemben mindent megtettem, de persze a zsűri dönt a végén a szigorú szempontok szerint.

A pontozók is úgy látták: a zalai testépítő jól felkészült az Eb-re. Fotó: Solymosi Márton (WBPF)

Az ítészek is úgy látták, hogy az egerszegi versenyző felkészült, hiszen dobogóval jutalmazták. Sáska Szandrától megtudtuk: az ősszel Zalaegerszegen rendezik meg a WBPF országos bajnokságát, amin szintén indulni akar. És idén ott szeretne lenni a világbajnokságon is, ahol tavaly - bár kvalifikálta magát - végül nem állt rajthoz.

- Célom az őszi világbajnoki részvétel, ezért a nyáron sem állunk le - folytatta. - Bár amúgy sem tenném, mert a mindennapjaimat nem tudom elképzelni sport és mozgás nélkül. Annyi a különbség, hogy a hét végi tréningek kimaradnak, amúgy a napi rutin meglesz: reggel, munka előtt edzéssel nyitok, majd este egy másikkal zárom a napot. A szüleim nagyon sokat segítettek az Európa-bajnoki felkészülésben, amiért köszönet jár nekik.

Fürdőruhában az Európa-bajnokság legjobbjai - balról az egerszegi bronzérmes, dr. Sáska Szandra

Sáska Szandra továbbra is a pécsi Bibó Alpár trénerrel készíti edzésprogramját, ám az Eb előtt - főleg a felkészülés végén - a budapesti Cutler edzője, Fekete Balázs is sokat segített neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!