Sport

2016.05.25. 14:35

Bajnoki cím hazai környezetben

Nagykanizsa - A Cserháti-csarnok adott otthont az újonc kard országos bajnokságnak és a fiúk egyéni küzdelmei során a házigazda Nagykanizsai TE 1866 vívója, Horváth Gergő számított a legesélyesebbnek.

Kühne László

Gergő pedig nem is hazudtolta meg a papírformát, hiszen a küzdelmek során remekül haladt a kitűzött cél felé, és végül bajnoki címet ünnepelhetett. Mi több, Horváth Gergő bajnoki címét úgymond megvédve lett első az 55 fős mezőnyben - tavaly ugyanis, egy esztendővel fiatalabbként még a gyermek korosztály bajnoka volt.

A Cserháti-csarnok pástjain ádáz bajnoki csörték zajlottak

Piecs Adrienn, az NTE ifjú sportolójának trénere már a verseny előtt elmondta: a bajnoki cím reális elvárás a sportolótól, ami össze is jött a korosztálya hazai rangsorát is vezető vívónak.

Horváth Gergő és Piecs Adrienn Fotó: Szakony Attila

A lányoknál a hazaiak színeit Kobra Virág képviselte a legeredményesebben az elmúlt hétvégén lezajlott seregszemlén, hiszen végül a nyolcadik helyen zárt. Fiú csapatban az NTE 1866 első csapata az ötödik, míg a leányoknál a kanizsai együttes a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!